Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2014 - Anul XIX, nr. 121 (5630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comoara înţelepciunii

„Acesta este tatăl meu!“

Într-o epocă când negarea istoriei neamului se face pe bandă rulantă, a devenit stânjenitor să mai vorbim despre eroi. Sau dacă vorbim despre ei, ne referim la eroii „momentului“. Dar aceştia sunt oameni care se remarcă prin alte calităţi decât cei la care ne gândim astăzi. Cui îi e frică de eroi? Mai avem nevoie de ei? La aceste întrebări ne putem răspunde singuri dacă ne uităm cu atenţie în orice carte de istorie sau ascultăm pe bătrânii, atunci tineri, care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial. Şi dacă bătrânii ne-au părăsit, plecând să-şi doarmă somnul de veci, iar cărţile de istorie scrise astăzi sunt departe de a prezenta realitatea aşa cum a fost, mai avem o scăpare. Să mergem la monumentele sau mormintele eroilor noştri. Întâlnirea cu ei va fi una cutremurătoare. Aşa am făcut şi eu când am vizitat Parcul Carol din Capitală, unde, în locul cel mai înalt din zonă, este amplasat Mormântul Eroului Necunoscut. Povestea acestuia este una emoţionantă.

„Acesta este tatăl meu!“ Cuvintele solemne de mai înainte au fost rostite la 14 mai 1923 de orfanul de război Amilcar C. Săndulescu, elev al Liceului Militar „Dimitrie A. Sturdza“ din Craiova. În Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ de la Mărăşeşti, aflat în faţa a zece sicrie cu osemintele a zece militari neidentificaţi, căzuţi pe câmpurile de luptă de la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, Târgu-Ocna, Jiu, Bucureşti, precum şi din Dobrogea, Ardeal şi Basarabia, orfanul a îngenuncheat în faţa celui de-al patrulea sicriu, rostind: „Acesta este tatăl meu!“ Aşa a fost ales Eroul Necunoscut, al cărui mormânt a fost aşezat în Parcul Carol din Bucureşti, în ziua de 17 mai 1923. 

(Augustin PĂUNOIU)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Acesta este tatăl meu!“.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Acesta este tatăl meu!“0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei