Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 294 (5501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi Ascultă, Înțelege, Ajută!

În data de 12 decembrie 2013, între orele 17.00 și 19.30, în sala Casei de Cultură din municipiul Rădăuți s-a desfășurat spectacolul intitulat Hurmuzachi ascultă, înțelege, ajută!, o manifestare de înaltă ținută ce s-a bucurat de prezența unui public numeros. Organizat de un grup de elevi ai colegiului coordonați de profesoara Angelica Popovici, spectacolul a constituit de fapt momentul culminant al campaniei de binefacere aflate în desfășurare în cadrul instituției. Într-un decor adaptat sărbătorilor de iarnă, conceput și amenajat cu meticulozitate de elevii Hapău Ioana, Avarvarei Iulia și Gheletiuc Cosmin, s-au succedat în fața publicului tineri înzestrați cu talent și virtuozitate. Aceștia au reușit, prin prestațiile lor, să impresioneze și să primească aplauze binemeritate din partea celor prezenți.

Tradiționalul s-a împletit cu modernitatea, altfel spus, din ingredientele show-ului nu au lipsit, pe de-o parte, colindele, dansul și cântecul popular, pe de altă parte, elemente de coregrafie contemporană, dubstep și piese de succes din repertoriul muzicii pop, rock sau folk. Momentele au fost orchestrate în mod inspirat, dozate cu grijă și cu o atenție deosebită acordată fiecărui detaliu, de la aspectele vestimentare, până la cele legate de prezentare și interpretare. Moderatorii activității au fost elevii Lazăr Adelina și Onofrei Cosmin, din clasa a XII-a E, care și-au îndeplinit cu succes rolurile asumate. Corul liceului, coordonat de profesorul Laurian Abalașei, a interpretat cu multă dăruire, în debutul spectacolului, colinde consacrate de multă vreme în patrimoniul nostru artistic. Trupa de rock a liceului, Elvira, formată din elevii Chifan Andrei, Loliceru Eusebiu și Moțoc Robert, a reușit, ca de fiecare dată, să accelereze pulsul celor prezenți, cu acorduri pur și simplu incendiare. Interpretări muzicale și dansuri de excepție au fost oferite publicului de elevele Hrișcă Raluca, Sfârnaciuc Andreea, Șerban Andreea, Patricia Buliga, Ștefan Teodora, Juravle Andreea, Mihăila Iuliana, Balan Cristina, Coroamă Ancuța, Breabăn Ioana, Ciobotar Nicoleta, Ursachi Alexandra, Burlui Martha, dar și de către elevii Ursachi Teodor, Coleasca Sebastian, Huțanu Andrei, Avram Daniel, Grijincu Gabriel, Zorilă Tiberiu, Coroamă Constantin, Cotos Cosmin, Andronic George, Horodincă Matei, Burlui Petru și Pavel, Vartolomei Alexandru-Claudiu. Dansul contemporan realizat cu sensibilitate, stil și eleganță de elevii Simota Maria-Lăcrămioara și Berejovschi Dumitru a provocat valuri succesive de aplauze și aclamații. Elevul Cotoară Gabriel a hipnotizat pur și simplu publicul cu mișcările sale pe ritmuri electrizante de dubstep. Elevii Aciobotăriței Lavinia, Ivan Diana, Mihalescu Maria, Prelipcean Daniel, Chifan Rareș, Vatamaniuc Casian – au încântat prin dinamismul și fermitatea dansului popular bucovinean. Virtuozi ai instrumentelor muzicale, elevii Orobeț Cristian și Gavriliuc Andrei au întreținut atmosfera de sărbătoare printr-o suită de melodii ce au adus mai aproape spiritul Crăciunului. La succesul spectacolului și-au adus contribuția și două grupuri de copii de la Centrul Social Gepetto și de la Așezământul de copii Sfântul Ierarh Leontie, care au fost răsplătiți cu cadouri de Moș Nicolae și Moș Crăciun, alias Hrehorciuc Călin și Rafael Ionesi. În finalul manifestării, corul de elevi din clasa a X-a C, format din elevii Lucescu Cecilia, Moisiuc Roxana, Șerban Cosmina, Molea Iuliana, Irofte Alexandra, Gabor Patricia, Calance Elena, Procopciuc Irina și Cucerca Bogdan, a reușit să transpună publicul într-un registru spiritual, prin colinde psaltice interpretate cu multă măiestrie. 

Profesoara Luminița Lăzărescu, director adjunct al instituției ne-a declarat: Ne propunem să transformăm o astfel de activitate într-o tradiție a Colegiului nostru. Sărbătorile de iarnă sunt cel mai potrivit moment pentru a ne reaminti cât de importante sunt bunătatea și atenția sinceră față de semenii noștri, dar mai ales față de cei aflați în dificultate. Suma de bani adunată în urma acestei campanii de binefacere urmează să ajungă la acei elevi ai liceului cu situații materiale dificile, în urma unei analize atent întreprinse de o comisie constituită la nivelul colegiului.

Adevărata generozitate presupune timp și efort, ea se învață și, prin exercițiu, devine o trăsătură caracterială esențială. Mă bucură foarte mult faptul că am avut privilegiul de a colabora cu o echipa care a înțeles că trebuie să ofere publicului un spectacol de calitate. Elevii s-au mobilizat cu entuziasm și energie debordante și au reușit să dăruiască spectatorilor o seară de neuitat, o experiență memorabilă, ne-a declarat profesoara Angelica Popovici.

Organizatorii spectacolului țin să mulțumească celor care și-au adus contribuția la succesul manifestării: domnului director al Casei de Cultură, Ovidiu Foca, echipei manageriale a restaurantului Orso Bruno 2, reprezentanților firmei de pază și protecție RPG, domnului Parasca George, managerul firmei Magic Advertising, pentru ajutorul consistent și valoros în realizarea decorului, și, nu în ultimul rând, domnului Moțoc Tiberiu, pentru sonorizare și lumini.

 

(Prof. Florin George POPOVICI - Coordonator Comisie Imagine și Promovare Instituțională)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi Ascultă, Înțelege, Ajută!.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi Ascultă, Înțelege, Ajută!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei