Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 294 (5501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Nechifor insistă ca agricultorii să se asocieze pentru o promovare mai bună a produselor sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului JudeţeanSuceava, Cătălin Nechifor, i-a îndemnat pe agricultorii suceveni să se asocieze pentru a reuşi să se impună pe piaţa produselor agricole. Nechifor a participat duminică, 15 decembrie a.c., la şedinţa Consiliului Consultativ în Agricultură, organizat în sala de şedinţe a Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Suceava, unul dintre subiectele principale ale acestei întâlniri fiind cel legat de avantajele înfiinţării unui parc agricol în judeţul Suceava. La şedinţă au fost prezenţi peste 150 de fermieri suceveni, precum şi şeful Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Suceava, Vasile Schipor, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava, Eugen Mogoş, directorul Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor, Vasile Costan şi directorul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Suceava,  Mihai Liviu Moraru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a ţinut să precizeze că în condiţiile în care România s-a confruntat cu efectele crizei financiare, singura soluţiepentru agricultori este de a se asocia în vederea înfiinţării unei structuri comune, care să aibă ca obiective câştigarea unei nişe pe piaţa produselor agricole.

„Vreau să vă spun că în ceea ce înseamnă activitatea Consiliului Judeţean Suceava, componenta de agricultură nu este una foarte importantă, nu este principalul domeniu de activitate al acestei instituţii. Şi din acest motiv avem instituţii, de aceasta avem şi anumite filosofii care ţin de legislaţie, care încearcă să ajute o construcţie mai puternică. Însă tonul, vă rog să îl daţi dumneavoastră, pentru că sunteţi cei care puteţi să spuneţi cel mai bine ceea ce vă doare, care sunt nevoile, care sunt dificultăţile şi în felul acesta să putem găsi soluţii împreună”, le-a transmis Cătălin Nechifor agricultorilor suceveni.

El a spus că în proiectul pentru înfiinţarea unui parc agricol, Consiliul Judeţean Suceava vrea să devină partenerul agricultorilor, astfel încât aceştia să aibă alături o administraţie publică puternică. Nechifor a subliniat că prin intermediul acestui demers de asociere trebuie să fie reprezentată fiecare ramură a agriculturii.

„În acest plan strategic care înseamnă, de fapt, înfiinţarea unui parc agricol la nivel de Suceava, trebuie să avem fiecare locul nostru, evident cei care doresc. Şi vreau să vă spun deschis că nu are sens să pierdem timpul cu cei care nu-şi doresc un astfel de proiect”, a arătat preşedintele CJ Suceava.

 

Noul parc agricol ar trebui să aibă un departament distinct pentru marketing

Cătălin Nechifor a explicat că ideea de parc agricol se bazează în primul rând pe un teren, pe clădiri şi birouri, dar şi pe disponibilitatea de a fi găsite soluţii comune în vederea dezvoltării acestui concept.

„Avem în acelaşi timp nevoie ca fiecare dintre dumneavoastră să puteţi să ne furnizaţi ceea ce doriţi să se întâmple în agricultura suceveană, unde sunt riscurile majore, unde sunt cele mai mari greşeli care sunt făcute, cele mai mari dificultăţi pe care le întâlniţi în activitatea dumneavoastră, ca în felul acesta să putem să le contracarăm, în felul acesta să ne putem apăra împreună”, a spus Nechifor.

El a mai adăugat că noul parc agricol ar trebui să includă şi o structură de marketing, pentru promovarea produselor agricole din judeţul Sucava. „Din păcate, şi vă spun cu regret, nu regăsim produsul nostru sucevean în pieţe, nu îl regăsim în magazinele mari, în hipermarketuri, aşa cum trebuie promovat. Cred că această componentă e mult mai uşor de făcut în comun. Este foarte dificil ca fiecare antreprenor din agricultură să-şi facă o divizie, un serviciu, un birou cu o persoană specializată pe marketing. Cred că o structură de marketing în cadrul acestui parc agricol poate să ne ajute pe toţi”, consideră Cătălin Nechifor, care a mai spus că acest nou parc ar putea să devină o placă turnantă a agriculturii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor insistă ca agricultorii să se asocieze pentru o promovare mai bună a produselor sucevene.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor insistă ca agricultorii să se asocieze pentru o promovare mai bună a produselor sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :D trimis de
(17 dec 2013, 22:49:28
Lumea trebuie sa inteleaga ca impreuna suntem mai puternici! in orice domeniu, mai ales in agricultura. Agricultorii asociati pot accesa mai usor fonduri europene!
Salut ideea unui parc agricol!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei