Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 294 (5501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sărbători în lacrimi

Îşi doresc de Crăciun să-şi îngroape acasă fata, moartă în urma unui accident rutier în Portugalia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din satul Tătaru, comuna Poiana Stampei, îşi dorește de Crăciun un singur lucru, să o poată aduce acasă pe fiica lor, Emanuela Ivan (28 de ani), decedată recent într-un cumplit accident rutier petrecut în localitatea Benharras - Portugalia.

Emanuela Ivan lucra de mai mulţi ani în Portugalia, ca menajeră. Era alături de un tânăr cu care trăia în concubinaj şi împreună cu care aveau o fetiţă, în vârstă de 3 anişori. Din puţinii bani pe care îi câştiga, Emanuela trimitea mereu acasă cât putea, chiar şi 20-30 de euro pe lună.

Pe 8 decembrie, tânăra din Poiana Stampei şi fetiţa ei se întorceau de la biserică şi, la un moment dat, în timp ce încercau să traverseze strada, o maşină le-a lovit în plin. Martorii spun că mama s-a băgat pur şi simplu în faţa fetiţei sale, pentru a încerca să o salveze. A reuşit, însă cu preţul propriei vieţi. Şoferul vinovat, un om de afaceri, povestesc rudele, conducea cu viteză şi nici nu l-a interesat de soarta celor două fiinţe care zăceau întinse pe asfalt. "Omul ăsta, aşa suflet a avut, era la zece metri de ele, fetiţa plângea, şi nu s-a apropiat de ele. Nici nu s-a uitat. O mână în buzunar, cealaltă pe telefon, şi vorbea", povesteşte naşul fetiţei.

Emanuela Ivan şi fiica ei au ajuns în spital, iar după câteva zile, pe 13 decembrie, tânăra în vârstă de 28 de ani s-a stins.

„Fetiţa acum e bine, în afara oricărui pericol. A avut un hematom la cap, năsucul rupt...”, mărturiseşte Ana Ivan, o soră de-a victimei.

Aceasta povestește că sora ei Emanuela a avut parcă o presimțire că ceva grav se va întâmpla. „Vineri, cu două zile înaintea accidentului, ea a vorbit cu noi şi ne-a spus că dacă i se va întâmpla ceva, să luăm să-i creștem fetița”, mai spune sora tinerei decedate.

Veniturile familiei Ivan sunt modeste, iar pentru repatrierea trupului neînsuflețit al Emanuelei le trebuie în jur de 10.000 de euro. Altfel, tânăra în vârstă de 28 de ani va fi înmormântată în Portugalia, de către autoritățile de acolo.

Cu ultimii bani, tatăl Emanuelei a plecat în Portugalia încă de când a aflat cumplita veste a accidentului. A prins ultimele clipe din viața fiicei lui, iar gândul că Emanuela va fi îngropată la mii de kilometri de casa lor îi sfâșie sufletul. Încearcă să se întoarcă acasă, la familie, cu tot cu fiica lor. Aşa, între patru scânduri, să poată să o sărute pe creştet şi să-şi ia rămas bun de la ea cum se cuvine. Să o ştie aproape de casă, iar când i se face dor de ea, să meargă la mormânt să pună o floare, să o plângă şi să-i povestească de fetiţa ei.

Familia Emanuelei a deschis două conturi în bănci, pentru oricine care poate contribui la îndeplinirea celei mai triste dorinţe de Crăciun, cea a familiei Ivan. (RO 89 BTRL 0570 4201 L44101 XX EUR BIC/SWIFT BTRLRO22; RO 17 BTRL 0570 1201 L44101 XX RON - Georgeta Ivan). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îşi doresc de Crăciun să-şi îngroape acasă fata, moartă în urma unui accident rutier în Portugalia.
 Vizualizări articol: 6660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Îşi doresc de Crăciun să-şi îngroape acasă fata, moartă în urma unui accident rutier în Portugalia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Condoleante familiei trimis de
(17 dec 2013, 14:41:35
as vrea insa sa pot ajuta cu un nr de telefon al unei agentii funebre din Oradea,0757102103,paul pop este persoana de contact si va garantez ca daca apelati la el fata va fi acasa chiar si poimaine si lucrul cel mai important la un pret modest mult chiar mul inferior celor 10 000 euro de care vorbiti voi,daca chiar va doriti fata acasa sunati acum la baiatul asta,si va asigur ca nici macar jumate din suma voastra el nu va ia..
2.   Comentariu trimis de
(17 dec 2013, 17:06:14
Capitalisti astia nu au nimic uman in ei , pina si pe morti ii va ☭ sc cu preturi exorbitante . Trebuia pus sa plateasca jegul ala ce a accidentat , dar asemenea omenie numai pe la romani o mai gasesti , s-au patroni cu inima mare .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei