Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 138 (5345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pași către Cer

După o lungă perioadă în care Dumnezeu ne-a cercetat cu ploaie binefăcătoare, ziua de 16 iunie 2013 ne-a adus un cer de cleștar și soare strălucitor.

O caleașcă de pe vremuri și un grup de călăreți i-au întâmpinat pe ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și pe PS Macarie, Episcop al Europei de Nord, și apoi i-au condus până în fața Bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Sfântu Ilie Nou, com. Șcheia, jud. Suceava, care-și aștepta haina cea nouă a târnosirii.

Peste 2.000 de credincioși veniți din toate părțile țării, dar și din Basarabia și Bucovina de Nord, au participat la sfințirea bisericii și la Sf. Liturghie, săvârșită de cei doi ierarhi, înconjurați de 43 de preoți și patru diaconi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de PS Macarie, care a reliefat importanța sf. lăcaș într-o comunitate creștin-ortodoxă, nou-formată. A evidențiat rolul Sf. Fecioare Maria în mântuirea noastră, corelând misia Maicii Domnului cu rolul Bisericii de a fi mamă ocrotitoare pentru fiii ei dreptmăritori creștini. A menționat că părintele Aristarch Cojocar, parohul bisericii, un eminent profesor, a avut un rol decisiv în formarea Prea Sfinției Sale, la Suceava, la Seminarul Teologic „Sf. Mitropolit Dosoftei”.

În cadrul Sf. Slujbe, ÎPS Pimen l-a hirotonit arhidiacon pe fiul pr. Aristarch, pe diaconul Sergiu-Robert.

Pr. paroh Aristarch Cojocar a mulțumit în primul rând lui Dumnezeu că a sădit într-un bulgăre de noroi entuziasm și spirit de sacrificiu. Apoi a mulțumit înalților prelați și celor care l-au ajutat să înfăptuiască această izbândă. A mulțumit, de asemenea, credincioșilor care au venit la slujbă și care au picurat un strop de mângâiere într-un ocean de datorii.

A mulțumit soției sale, Valentina, pentru ajutorul dat în clipe grele, celor trei copii, pr. Justinian, arhid. Sergiu și Anei-Maria pentru căldura sufletească și ajutorul pe care l-a primit în vâltoarea atâtor griji.

S-a referit apoi la misiunea pe care o va avea de acum înainte, de a forma în Sfântu Ilie Nou o mare familie de credincioși, în care să se regăsească atât băştinași, cât și cei care s-au refugiat de tumultul urbei și și-au construit o locuință în zonă.

Întreaga sărbătoare s-a încheiat cu o agapă frățească.

Cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Biserica va fi deschisă până sâmbătă, 22 iunie 2013, pentru ca aceia care din motive binecuvântate n-au reușit să treacă prin Sf. Altar, să aibă această oportunitate.

Dumnezeu să-i binecuvinteze pe cei care iubesc podoaba Sf. Sale Case!

Pr. Justinian COJOCAR 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pași către Cer.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pași către Cer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei