Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Papa Francisc i-a îndemnat pe creştini să exprime în "cotidian" sacramentele primite

 

Papa Francisc i-a îndemnat luni pe creştini să exprime în "cotidian" sacramentele pe care le-au primit, prin manifestarea convingerilor "în comportamente, gesturi şi opţiuni", relatează AFP.

Zeci de mii de credincioşi şi curioşi s-au adunat în Piaţa Sfântul Petru, sub un cer schimbător, pentru a-l asculta.

Este necesară "exprimarea în viaţă a sacramentului pe care l-am primit (...). Este angajamentul nostru cotidian şi totodată bucuria noastră zilnică, bucuria de a simţi instrumentele graţiei lui Cristos", le-a spus Papa de la fereastra apartamentului pontifical al palatului apostolic.

"Cristos a învins răul în mod deplin şi definitiv, iar nouă ne revine - nouă, oamenilor din toate epocile - să primim această victorie în viaţa noastră şi în realităţile concrete ale istoriei şi societăţii", a apreciat el.

În pofida vremii răcoroase, mulţimea de credincioşi şi-a exprimat entuziasmul şi căldura faţă de noul Papă, Jorge Bergoglio, ales pe 13 martie, declanşate de fiecare dintre apariţiile acestuia.

Sacramentele botezului şi euharistia "trebuie să devină viaţă şi să se traducă, deci, în atitudini, comportamente, gesturi şi opţiuni", a subliniat primul Papă latino-american.

El afirmă că mesajul Paştiului, care corespunde în tradiţia creştină morţii şi apoi învierii lui Isus, are "un potenţial enorm de înnoire pentru existenţa personală, pentru viaţa familiilor, pentru relaţiile sociale".

El i-a îndemnat pe toţi credincioşii să "se lase pătrunşi de graţia lui Hristos, să îi permită să schimbe ceea ce (le) poate face rău (lor) şi altora (...), să permită victoriei lui Cristos să se afirme în viaţa (lor) şi să asculte acţiunea sa benefică".

Papa a spus în continuare rugăciunea Regina Coeli, într-un omagiu adus Sfintei Maria, pe care o venerează în mod expres, după care a salutat asistenţa prin câteva cuvinte, evocându-i pe "dragii pelerini veniţi de pe diferite continente pentru a participa la această întâlnire de rugăciune".

"Vă urez fiecăruia dintre voi o lume senină ca un înger", a spus el, adăugând "Paşti fericit tuturor, Paşti fericit şi poftă bună", cuvinte adăugate textului iniţial, provocând strigăte de bucurie din partea mulţimii.

Renunţând din nou la salutul în limbi străine, cel căruia îi place să se definească mai mult ca "episcop al Romei" decât ca şef al Bisericii Universale, a mai stat câteva minute şi i-a binecuvântat, în mai multe rânduri, pe credincioşi, care îl aclamau.

Papa urmează să efectueze luni după-amiaza o "vizită privată" la necropola Vaticanului, pentru a se ruga la mormântul lui Petru, al cărui al 265-lea succesor este.

În ziua mesei care a inaugurat pontificatul său, el s-a recules, porivit uzanţelor, în cripta din faţa altarului, pe locul cunoscut ca al "confesiunii" lui Petru, dar nu a coborât în necropolă.

În necropola Bazilicii Sfântul Petru se află mormântul identificat ca al Apostolului Petru, deasupra căruia au fost construite, ulterior, două bazilici, şi anume Bazilica Împăratului Constantin, către 322, şi bazilica actuală, începută în prima parte a secolului al XVI-lea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Francisc i-a îndemnat pe creştini să exprime în "cotidian" sacramentele primite.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa Francisc i-a îndemnat pe creştini să exprime în "cotidian" sacramentele primite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei