Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2011 - Anul XVI, nr. 179 (4777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Români din Bavaria

Apel de suflet pentru o lucrare sfântă (II)

Primăria oraşului München ne-a oferit spre cumpărare în cartierul Aubing un teren de 2605 m2, la un preţ de 1.146.200 €, teren ales special ca să corespundă necesităţilor noastre. Pentru construcţie vor mai fi necesari încă aproximativ 3 milioane €. În vederea acoperirii necesităţilor de finanţare a terenului, cât şi a costurilor de construcţie a complexului mănăstiresc, am făcut următoarele planuri de finanţare: Terenul de 2.605 m2 a fost împărţit în 260 de unităţi a câte 10 m2. La un preţ de 440 €/m2, o unitate, cuprinzând 10 m2, are o valoare de 4.400 €. Cei care doresc să facă donaţii pentru teren vor putea prelua, după puteri, unul sau mai mulţi metri pătraţi, una sau mai multe unităţi. Volumul total al ansamblului, de 9.600 m3, a fost la rândul lui împărţit în 960 de unităţi, numite simbolic „cărămizi“, de câte 10 m3, în valoare de 3.000 €, câte 300 € pentru fiecare m3. Astfel, donatorii vor putea finanţa unul sau mai mulţi metri cubi, una sau mai multe „cărămizi”.

Finanţarea proiectului este asigurată deocamdată doar parţial. O greutate deosebită o constituie faptul că terenul oferit de oraş spre cumpărare este foarte scump. Prin efortul comunităţii şi arhiepiscopiei noastre, şi cu un ajutor al Bisericii Luterane din Bavaria, în valoare de 300.000 €, am strâns deja suma de 600.000 €. Biserica Catolică ne va acorda şi ea în curând, în acelaşi spirit creştin frăţesc, un sprijin de 300.000 €. În aceste condiţii ne mai sunt necesari până în luna octombrie, când trebuie să semnăm actul de vânzare-cumpărare, încă aproximativ 400.000 €, reprezentând restul costurilor şi cheltuielile notariale şi de proiectare aferente. Suntem sub această mare presiune de timp deoarece, dacă nu încheiem tranzacţia până atunci, preţul va fi iarăşi mărit, ceea ce ar îngreuna şi mai mult sau ar face chiar imposibil demersul nostru, având în vedere explozia preţurilor care se constată aici după depăşirea crizei.

Piatra de temelie va fi pusă în toamnă

O mare cinste, bucurie şi încurajare pentru noi o constituie faptul că Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în dorinţa de a sprijini demersul nostru, va veni în toamna aceasta la München. Pentru 11 septembrie 2011 este planificată slujba punerii pietrei de temelie a noului aşezământ de către Preafericitul Părinte Daniel, care va fi înconjurat de un numeros sobor de ierarhi şi preoţi din ţară, cât şi de aici, din Germania. La această sărbătoare aşteptăm cât mai mulţi credincioşi, pe care Preafericirea Sa să-i poată încuraja spre o viaţă trăită în credinţă, cinste şi demnitate, să-i poată îndemna la unitate şi asumare responsabilă a calităţii lor de români ortodocşi.

Lucrările de construcţie urmează să înceapă anul viitor. Pe lângă banii colectaţi deja, incluzând aici şi ajutorul din partea Bisericilor creştine surori din München, este necesar să mai găsim încă donatori disponibili să ne ajute. Facem pe această cale un apel către toţi cei care ar putea sprijini acest demers.

Bineînţeles că este vorba de un efort foarte mare, însă doar asumându-l putem întreprinde ceva. Este vorba de identitatea şi de imaginea românilor care în condiţiile ultimelor două decenii au fost determinaţi să trăiască şi să lucreze în străinătate, este vorba de identitatea şi viitorul copiilor lor. Dacă dorim cu adevărat să facem ceva pentru noi şi pentru urmaşii noştri, vom face şi jertfa necesară acestui lucru.

Cum putem ajuta construcţia noului aşezământ?

Contul în care se pot face donaţii în acest sens este:

Liga Bank; adresa Dr. Theobald-Schrems-Str. 3, 93055 Regensburg

IBAN: DE76 7509 0300 0005 1307 35 BIC: GENODEF 1M05

Beneficiar: Rumänische Orthodoxe Metropolie

Scopul: Construire biserică

Donaţii se pot face şi online, pe pagina noastră de internet, la adresa: http://spenden.cbrom.de/, existând astfel posibilitatea ca donatorii să aleagă direct porţiunile de teren pe care doresc să le sponsorizeze.

Mai multe informaţii despre noi, cât şi despre proiectul nostru sunt oricând disponibile la adresa de internet www.cbrom.de.

† PS Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel de suflet pentru o lucrare sfântă (II).
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apel de suflet pentru o lucrare sfântă (II)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :))..:))...:))..:)).:)) trimis de
( 1 aug 2011, 12:08:02
Saracuti de voi .Oare de ce anumiti popi ce servesc ,, umila noastra religie nationala ,,ajunsi in bisericile din ..: ex...spania ..italia.....anglia ... la doar cateva luni ai vezi deja cum uita umilinta ridica barbile spre cer scutura din sfintele sutane si se intorc in concediu in romania la volanul ... jaguarului ,, caz posibil de autentificarehappy,, sau altul m-ai umil ce conduce un 750 vorba vine facut cadou . an al carui saracut rezevor de combustibil intra toata ,, cutia milei ,, si il impinge sfantul Petru cu a lui trupa de 367 de caiuti si catva magari . Scoateti ciolanele la plimbare pe strazile Münchenului si rugativa cu piosenie poate or sa va cada ajutor de la sf ,, Stefanica,, asta de nu cumva se vor termina ouale din marcheturi
2.   UPS trimis de
( 1 aug 2011, 12:11:09
ioi ioi ioi acu imi dau seama de ce va zbateti voi pentru cele 300000h de padure

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei