Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Simbol

Patriarhia: Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar putea să se încheie în 2015

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, care ar urma să înceapă cel târziu în prima decadă a lunii august, ar putea dura cinci ani, astfel încât lăcaşul să fie sfinţit în 2015, potrivit estimărilor Patriarhiei Române.
Patriarhia Română precizează, într-un comunicat, că doreşte ca lucrările să fie demarate cel târziu la începutul lunii august, până în 2013 să fie construită şi acoperită (faza "la roşu"), iar apoi să intre în faza de finisări şi să poată fi dotată cu mobilier, pentru a fi târnosită în 2015.
Tema de proiectare prevede ca noua catedrală să aibă lungimea de 120 de metri, lăţimea de 70 de metri şi înălţimea de 120 de metri, astfel încât să permită participarea a 5.000 de persoane la slujbele religioase.
"Catedrala Mântuirii Neamului nu va fi nici mică, nici mare, nici ieftină, nici scumpă, ci, sperăm, un simbol al sufletului românesc în rugăciune înălţătoare la cer! Întrucât o biserică ortodoxă este învelişul arhitectural al unui conţinut spiritual, şi anume comuniunea oamenilor credincioşi cu Hristos – capul Bisericii celei vii, acelaşi ieri, astăzi şi în veci, fiecare biserică ortodoxă trebuie să exprime eternitatea în timp, deci în fiecare veac. Iar amprenta de veac se vede în ceea ce se aduce nou ca un reflex şi ca o ofrandă a veacului respectiv, nu numai privitor la materialele construcţiei, ci şi ca interpretare a spaţiului sacru", a spus PF Daniel.
Potrivit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, "ideea principală de comuniune, ca adunare a oamenilor în iubirea Sfintei Treimi prin credinţa în Iisus Hristos se extinde din interiorul Catedralei şi în exteriorul ei prin simbolistica pridvorului unit cu spaţiul în formă de potir din jurul şi din faţa Catedralei".
În vederea realizării Ansamblului Arhitectural "Catedrala Mântuirii Neamului", ideile şi sugestiile care au venit din partea specialiştilor arhitecţi şi ingineri în completarea temei de proiectare au fost dezbătute în trei simpozioane tematice – consultative, ce au avut loc în Palatul Patriarhiei în 15 decembrie 2008, 26 iunie 2009 şi 9-10 decembrie 2009, arată Patriarhia Română.
Licitaţia de selectare a proiectului catedralei a fost lansată în 28 decembrie 2009.
Depunerea dosarelor cadru, care angajează ofertantul în elaborarea ofertei de proiectare, a avut loc în 26 ianuarie. Declararea ofertanţilor validaţi se va face printr-un comunicat de presă, potrivit sursei citate
Oferta de participare, conţinând studiul de fezabilitate şi documentaţia tehnică pentru emiterea autorizaţiei de construire vor fi depuse de către ofertanţi, până la 31 mai. Comisia de evaluare, formată din specialişti desemnaţi de Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc, şi confirmată prin Decizie Patriarhală, va analiza şi va evalua în termen de o lună ofertele depuse, urmând ca până în 30 iunie să fie făcut cunoscut ofertantul câştigător. În iulie va avea loc selecţia pentru desemnarea constructorului Catedralei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhia: Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar putea să se încheie în 2015.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhia: Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar putea să se încheie în 20150.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   X trimis de
(12 feb 2010, 17:24:08
Dupa isprava cu padurile din Bucovina, si dupa catedrala asta facuta ilegal si neconstitutional, din banii romanilor luati cu japca(,romani de diverse religii sau fara nici o religie) si dupa ce vor da ortu' popii toate babele care va pupa acum icoanele, cam cat de eterna crezi tu, preafericite, ca o sa fie escrocheria asta pe care tu o numesti biserica ortodoxa?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei