Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bradul de Crăciun

Bradul de Crăciun, sau pomul de Crăciun este una din cele mai populare tradiţii asociate cu celebrarea Crăciunului. În fiecare an, pe 24 decembrie, adică în seara de Ajun a Crăciunului se împodobeşte bradul. Un înger sau o stea este de obicei înfiptă în vârful bradului, simbolizând ospitalitatea pentru îngeri, sau steaua de la Betleem apărută la naşterea lui Iisus.
Împodobirea pomului de Crăciun este un obicei, venit din Europa, cel mai probabil de la popoarele germanice sau chiar ariene. Încetul cu încetul, acesta a intrat în tradiţia creştină. Acum mulţi ani în urmă, pomul de Crăciun era împodobit cu mere, prăjituri şi dulciuri, dar, odată cu trecerea anilor, tradiţiile şi obiceiurile s-au schimbat, iar oamenii odată cu ele.
De Crăciun toţi copiii aşteaptă cu nerăbdare venirea Moşului. În ajunul sărbătorii Moşul vine şi lasă cadouri pentru fiecare, sub bradul frumos împodobit.
Sărbătoarea Crăciunului a reprezentat din totdeauna un prilej de bucurie pentru creştini, şi mai ales pentru copii, care aşteaptă cu nerăbdare, an de an, zilele în care merg să colinde, împodobesc bradul, se duc la biserică, se bucură de Naşterea Domnului, la o masă îmbelşugată de familie, în mijlocul celor dragi.
În prezent este cel mai îndrăgit obicei de Crăciun, datorită simbolurilor care i se asociază: iubire (pentru că este împodobit de întreaga familie), bucurie şi fericire (pentru că sub el sunt puse cadourile), magie (se spune că Moş Crăciun nu vine în casele unde nu e brad), viaţă, trăinicie şi sănătate (pentru că este mereu verde, chiar şi când afară e zăpadă). Practic, bradul a devenit centrul sărbătorilor!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bradul de Crăciun.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bradul de Crăciun5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei