Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 dec 2008 - Anul XIII, nr. 300 (3981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lecţia de religie

Povestea Naşterii Pruncului Sfânt

"O ce veste minunată
În Betleem ni s-arată,
Că a născut prunc
Prunc din Duhul Sfânt
Fecioara curată."

 

"Că la Betleem Maria
Săvârşind călătoria,
În sărac lăcaş
Lâng’acel oraş
A născut pe Mesia."

 

"Pe fiul cel din vecie
Ce l-a trimis Tatăl mie,
Să se nască şi să crească,
Să ne mântuiască."

 

 

În vremea Imperiului Roman condus de împăratul Cezar Augustus, şi a Israelului guvernat de regele Irod, în Nazareth trăia un tâmplar pe nume Iosif şi o tânără virgină Maria, care avea să-i devină mai târziu soţie. Maria îi povesti într-o zi lui Josif că a fost vizitată de un înger ce i-a spus că ea este cea aleasă să dea naştere Fiului lui Dumnezeu, pe care avea să-l numească Iisus.

 

A născut pe fiul lui Dumnezeu în ieslea oilor

Într-o zi împăratul a trimis înştiinţare ca toţi oamenii să se reîntoarcă în oraşul natal pentru a fi înregistraţi pentru o nouă taxă. Deşi Maria era însărcinată şi stătea să nască, a părăsit împreună cu Iosif Nazareth şi s-au îndreptat spre oraşul Bethlehem. Călătoria a durat multe zile şi se puteau odihni doar noaptea.

Când au ajuns în Bethlehem era deja noapte, iar hanurile erau ocupate de călători veniţi din toate colţurile ţării, pentru înregistrare. Unul dintre hangii însă, văzând că Maria stătea să nască i-a sfătuit să înnopteze în una din cavernele săpate în dealurile din apropiere, în care ciobanii poposeau cu vacile şi oile. Iosif şi Maria au plecat spre acele dealuri şi au găsit o iesle într-una din aceste caverne.

Josif a curăţat-o şi a întins pat din fân proaspăt, iar dintr-o troacă curăţată şi umplută cu fân a făcut un pătuţ. Noaptea următoare Maria a născut un fiu pe care l-a numit Iisus, aşa cum îi spusese îngerul.

În noaptea în care s-a născut Iisus, o stea mare a apărut deasupra Bethlehemului, vizibilă de la depărtare. Ciobanii ce se îngrijeau de turmele de oi în câmp s-au speriat şi au vrut să o ia la fugă când un înger le-a apărut deodată în faţa ochilor. Dar acesta le-a spus: "Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. Iată semnul, după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle".
 

 

Trei Crai de la Răsărit

Şi deodată cerul s-a umplut de îngeri lăudând pe Dumnezeu şi zicând: "Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui." După plecarea îngerilor, ciobanii s-au îndreptat spre Bethlehem şi l-au găsit pe pruncul Iisus căruia i s-au închinat.
La răsărit de Ierusalim trăiau trei regi (crai): Caspar - regele Tarsusului, Melchior - liderul Arabiei şi Balthazar - regele Etiopiei, iar când fiecare a văzut steaua strălucitoare deasupra Bethlehemului a plecat spre ea. Oamenii cred că cei trei Crai de la Răsărit au călătorit 12 zile după naşterea lui Iisus, călăuziţi de steaua strălucitoare, şi au ajuns în Bethlehem în cea de a 12-a noapte, cunoscută şi sub numele de Epifania. Aflându-l pe Iisus în iesle, cei trei Crai i s-au închinat şi i-au pus în faţă daruri: aur, tămâie şi mir. După o noapte petrecută în cavernă s-au reîntors în propria ţară să dea de veste de naşterea Mântuitorului.

Astăzi familii din toata lumea sărbătoresc naşterea lui Iisus Hristos pe 25 Decembrie, dar în multe ţări sărbătoarea începe înainte de ziua de Crăciun şi se încheie abia în cea de a 12-a noapte. (www.parinti.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Povestea Naşterii Pruncului Sfânt.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Povestea Naşterii Pruncului Sfânt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei