Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2008 - Anul XIII, nr. 134 (3815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Gândurile ÎPS Teofan cu prilejul întronizării în scaunul de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

Înalt Preasfinţitul Teofan Savu a fost întronizat, duminică, 8 iunie, în demnitatea de Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Ceremonia de întronizare a avut loc în Catedrala mitropolitană din Iaşi, după oficierea slujbei Sfintei Liturghii, oficiată, în prezenţa PF Părinte Patriarh Daniel, de către un sobor de 32 de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Într-un interviu acordat postului de radio Trinitas, ÎPS Mitropolit Teofan a făcut câteva mărturisiri legate de momentul întronizării: 'Mă apropii şi eu de poporul lui Dumnezeu din Biserica lui Dumnezeu din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste. Încerc să-mi asum, aşa cum mă va ajuta Dumnezeu, prin rugăciunile sfinţilor Săi, a Sf. Parascheva, responsabilitatea de pastor al lui Dumnezeu din această zonă. Dumnezeu ştie ce este prioritar în Biserica Sa. În primul rând, propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu, aşa cum de-a lungul veacurilor, în această preavenerabilă Mitropolie, duhul Evangheliei a pătruns adânc în infrastructura sufletească a moldovenilor, a bucovinenilor, încât nădăjduiesc şi eu să mă înscriu în această lucrare de propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu, să continui ceea ce venerabilul meu predecesor a lucrat în acest domeniu'.

(Trinitas)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gândurile ÎPS Teofan cu prilejul întronizării în scaunul de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Gândurile ÎPS Teofan cu prilejul întronizării în scaunul de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa ma ierte Dumnezeu! trimis de
(10 iun 2008, 14:01:08
Nu-l cunosc pe Sfintia Sa, nu am nimic impotriva sa, dar parca despre "cat a patruns duhul Evangheliei in infrastructura sufleteasca a moldovenilor, a bucovinenilor" mult mai bine ar cunoaste si "s-ar inscrie in aceasta lucrare de propovaduirea cuvantului lui Dumnezeu", o fata bisericeasca din partea locului! Sa ma ierte Dumnezeu, dar aceste numiri in inalte ierarhii bisericesti prea aduc a "numiri de cadre" si "rotatia cadrelor" de pe vremea PCR!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei