Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Ciorbă de perişoare cu nuci

Ingrediente:

  • 3-4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 2 cartofi
  • 1 ardei
  • 200 ml suc de roşii
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură mărar
  • 100 g orez
  • 1 cană nuci măcinate
  • 1 linguriţă griş
  • făină
  • sare
  • ulei
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • borş sau zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Legumele (două cepe, morcov, ţelină, pătrunjel, cartofi, ardei) se curăţă şi se pun la fiert, apoi se scot. 2 cepe se toacă mărunt şi se călesc în ulei încins. Se adaugă şi orezul şi puţină apă cât să acopere orezul pe jumătate. Se lasă să se răcească apoi se adaugă nucile, boiaua, cimbrul, grişul şi făină cât să lege ingredientele. Se formează perişoare care se pun în supa de legume strecurată. Când sunt aproape gata se pune sucul de roşii, borşul sau zeama de lămâie, sare. La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată fin.

 

Supă de legume cu aromă de mentă

Ingrediente:

  • 250 g cartofi
  • 250 g dovlecei
  • 3 roşii
  • 2 cepe
  • 1/2 lămâie
  • 2,5 l apă
  • 2 crenguţe de mentă
  • 1 crenguţă busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt, se căleşte uşor în ulei, apoi se adaugă şi restul de legume tăiate mărunt, sare şi piper. Se lasă la foc mic, acoperit, 15 minute, se adaugă apa şi se mai lasă să fiarbă încă 25 minute. După ce au fiert bine, legumele se mixează, chiar în apa în care au fiert. Se pune vasul din nou pe foc, se adaugă menta, busuiocul şi zeama de la o jumătate de lămâie, se mai lasă 5 minute.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte