Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

„Unde este bunătatea?”

În faţa icoanei Mântuitorului se spune o rugăciune: „Preacuratului Tău chip ne închinăm Bunule, cerând iertare greşelilor noastre, Hristoase Dumnezeule. Că de voie bine ai voit a Te sui cu trupul pe cruce, ca să mântuieşti din robia vrăjmaşului pe cei pe care i-ai zidit. Pentru aceasta, cu mulţumire strigăm Ţie: „Toate le-ai umplut de bucurie, Mântuitorul nostru, Cel ce ai venit să mântuieşti lumea”.
Deci „Preacuratului Tău chip ne închinăm, Bunule, cerând iertare de greşeli, Hristoase Dumnezeule”. De ce cerem iertare de greşeli? Pentru că-L ştim bun. Spunem Domnului nostru Iisus Hristos ce încredere avem noi în El: „Că de voie bine ai voit a Te sui cu trupul pe cruce”, adică a Te răstigni; deci noi, Doamne, ne închinăm Ţie, care eşti bun, care din bunătate Te-ai răstignit pentru noi, pentru că avem încredinţarea că ne ajuţi. „Că de voie Te-ai suit cu trupul pe cruce”, şi nu se poate, după ce ai făcut lucrul cel mare, să nu faci unul mai mic decât acesta: să ne ierţi păcatele! „Pentru aceasta, toate le-ai umplut de bucurie, Mântuitorul nostru, Cel ce ai venit să mântuieşti lumea”.
Cerem iertare de greşelile noastre pentru că „de bună voie Te-ai suit cu trupul pe cruce”. De ce? „ca să scoţi din robia vrăjmaşului pe cei ce i-ai zidit”. Suntem zidiţi de Tine, dar suntem în robia vrăjmaşului; Tu Te-ai suit pe cruce ca să mântuieşti din robia vrăjmaşului pe cei ce i-ai zidit, deci „cu mulţumită strigăm Ţie: „Toate le-ai umplut de bucurie”.
Iată că, privind chipul făcut de mână omenească, chipul cel văzut al Domnului Hristos, putem să ne gândim la Chipul cel nevăzut al Domnului Hristos.

Vinovaţi ştiuţi şi neştiuţi

Dacă cineva vrea să fie purtător de Hristos, trebuie să se distingă faţă de ceilalţi oameni prin bunătate. O bunătate lucrătoare, o bunătate care ne face asemenea cu Hristos, care a venit nu să piardă sufletele, ci să le mântuiască. Când zicem bunătate, ne gândim la ceva cuprinzător. Domnul Hristos a spus despre Sine: „Învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi avea odihnă sufletelor voastre” (Matei 11, 29). Fără blândeţe şi fără smerenie, nu există bunătate. Bunătatea cuprinde smerenia şi blândeţea din inimă şi, dacă vrem să fim ca Domnul Hristos, trebuie să avem şi noi blândeţe şi smerenie.
Domnul Hristos a fost foarte îngăduitor. Gândiţi-vă la femeia aceea care era acuzată pe drept că a făcut adulter şi pe care au adus-o oamenii ca Domnul Hristos s-o condamne. Domnul Hristos a zis: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi cu piatra asupra ei” (Ioan 8, 7). Şi n-a mai lovit-o nimeni! De ce? Pentru că toţi erau în păcat! Toţi erau vinovaţi, vinovaţi nearătaţi, vinovaţi neştiuţi de oameni, dar ştiuţi de conştiinţa lor. Domnul Hristos, după ce s-au retras toţi pârâşii, a zis: „Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul? Nici unul, Doamne”. Şi Domnul Hristos a încheiat: „Nu te osândesc nici Eu”. Aşa face bunătatea! Aşa face Domnul Hristos! Aşa face acela care vrea să fie purtător de Hristos!

(Arhimandritul Teofil Părăian, Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus – Braşov)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Unde este bunătatea?”.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Unde este bunătatea?”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DAR INTELEPCIUNEA UNDE ESTE ? trimis de
(18 feb 2008, 12:50:53


Urmasii Domnului Hristos trebuie sa se evidentieze prin bunatate dar si prin intelepciune si ascultare de Dumnezeu!!! Cand te ifatisezi in fata unui obiect facut de mana pacatoasa a unui om si i te inchini si te rogi lui ca si cum acest lucru ar fi Dumnezeu,atunci intrii in conflict chiar cu El Insusi care ne spune sa nu facem in nici un caz asa ceva!

"VOI VA INCHINATI LA CE NU CUNOASTETI;NOI NE INCHINAM LA CE CUNOASTEM,CACI MANTUIREA VINE DE LA IUDEI"

DAR VINE CEASUL,SI ACUM A SI VENIT CAND ADEVARATII INCHINATORI SE VOR INCHINA TATALUI IN DUH SI IN ADEVAR;FIINDCA ASTFEL DE INCHINATORI DORESTE TATAL"

"DUMNEZEU ESTE DUH(NU LUCRU,ICOANA,STATUIE,ETC!);SI CINE SE INCHINA LUI TREBUIE SA I SE INCHINE LUI IN DUH SI IN ADEVAR"!!! ( DOMNUL IISUS HRISTOS-EVANGHELIA DUPA IOAN,CAP.4,V. 22,23,24 ! Asa ca daca avem intelepciune trebuie sa-l ascultam pe Apostolul Petru care spunea in fata Sinedriului(a preotilor!)..."TREBUIE SA ASCULTAM MAI MULT DE DUMNEZEU DECAT DE OAMEN
2.   CONSTIINTA ? ! trimis de
(18 feb 2008, 15:23:04
Nu si nu .

Citi din cei care propovaduiesc cuvintul Domnului , trec prin constiinta faptele lor ?

De unde constiinta la mireanul de rind ?

Ne ducem de ripa ,incet ,incet...

Pacat ca nicaieri nu mai primeaza respectul ,bunul simt ,... primeaza goana dupa imbogatire ,exact ce uraste Mintuitorul.

rEL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte