Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 126 (7127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Preţul grâului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Sursa arsenioasă din Şara Dornei”

„La Şara Dornei, o comună depărtată care se află în apropierea frontierei austriace, pe ţărmul drept şi românesc a gârlei Şara şi pe o colină fără umbră, care deschide o panoramă încântătoare într-o vale romantică a Carpaţilor, se află o sursă limpede care isvorăşte dintr-o adâncime de un metru, tapisată şi acoperită cu petre. Acest isvor se pierde părăsit şi ignorat...De la apariţia publicaţiunei lui Haquet, editată de Raspe la Nuremberg, nu s-a găsit nimeni care să fi băgat în samă observaţiunile acestui voiajor ştiinţific, până ce doctorul Pribram, profesorul universităţii şi directorul institutului de chimie din Cernăuţi, a recunoscut în straturile acestei coline formaţiuni de auripigment, făcând pe această basă conclusiunea că aceste ape salubre trebuie să conţie arsen”.

„Revista Politică”, Anul III, nr. 15, 15 August 1888.

 

„Preţul grâului”

„Ne aducem aminte înainte de alegeri cum liberalii spuneau tot că ţărăniştii sunt vinovaţi că preţurile cerealelor au scăzut şi cum făceau aceşti domni promisiuni deşarte că, dacă vor fi aleşi deputaţi şi senatori, vor face la Bucureşti ca preţul grâului să urce. Astea le spuneau ei numai ţăranilor la sate. La oraşe însă, unde este puterea liberalilor, tot aceiaşi cuconi candidaţi promiteau înainte de alegeri că vor eftini pâinea precum, şi toate lucrurile ce cumpără orăşanul de la ţăran. Iată deci ce atitudine politică a avut şi are partidul liberal. O faţă la ţară şi alta la oraş”. 

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X. Nr. 287, 16 August 1931. 

Reducerea preţurilor

“Ministerul Comerţului a dat o decizie prin care localurile de consumaţie particulare din municipii, comune urbane şi staţiuni balneo-climaterice şi localurile de consumaţie ale Societăţii de stat pentru exploatarea restaurantelor şi hotelurilor sunt obligate să reducă cu cel puţin 30 la sută preţurile practicate şi comunicate prin listele de preţuri depuse la Direcţiile Comerciale Judeţene. Preţurile rezultate în urma acestei reduceri privesc toate consumaţiile preparate, urmând ca celelalte consumaţiuni să fie vândute la preţul de procurare la care se adaugă un beneficiu brut de 20 la sută”.

„Lupta Poporului”, Cotidian de informaţii şi atitudine democrată, Anul II, nr. 331, Suceava, Duminică 29 August 1948.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Preţul grâului”.
 Vizualizări articol: 2199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Preţul grâului”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei