Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 126 (7127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Care fotbal englezesc?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În principiu, această săptămână ar trebui cumva eternizată, măcar prin atribuirea unei denumiri care să o individualizeze printre toate celelalte, ea aducând în peisajul fotbalistic mondial un fenomen pe care îl bănuiesc irepetabil, ceva în genul celor 4 din 4 lovituri de departajare aparate de Helmuth Duckadam, şi nu oriunde, ci în ditamai finala Cupei Campionilor Europeni. Ei bine, săptămâna asta aduce prezenţa în cele două finale ale competiţiilor continentale a unui număr de 4 din 4 echipe englezeşti din tot atâtea posibile. Seamănă sau nu cele două întâmplări, despărţite de fix 33 de ani? În context, poate s-ar cuveni să vorbim de superioritatea actuală a fotbalului englezesc faţă de toate celelalte şcoli de fotbal europene, poate chiar mondiale. Numai că oricât de mare ne-ar fi efortul ori entuziasmul, nu poţi să nu constaţi că e vorba nu de fotbalul englezesc, ci de fotbalul practicat în Anglia. Bun, şi care-i diferenţa? Păi, cam e, fiindcă în cele patru echipe, oricât ne-am strădui, exceptându-l pe Harry Kane de la Tottenham, nu prea găsim fotbalişti englezi/britanici decât cu rol de umplutură, superstarurile fiind fie belgiene, braziliene ori chiar... egiptene (desigur, e vorba de Mohamed Salah de la Liverpool, pe care eu îl aştept să devină eroul finalei de diseară). Fenomenul nu e deloc nou, englezii având o veritabilă tradiţie în acest sens: amintiţi-vă doar de Chelsea din vremea lui Dan Petrescu, când în teren nu era nici un englez, ba în unele meciuri nici măcar pe lista de rezerve! Ne-am putea gândi că măcar antrenorii sunt englezi şi că inoculează jucătorilor, de indiferent ce naţie ar fi ei, spiritul pur britanic. Eroare şi mai gravă! Din cei 4 antrenori ai finalistelor, englezii sunt în număr de 0 (zero!), fiind vorba de un italian, un neamţ, un spaniol şi un argentinian! Aşadar, cel mai corect ar fi să spunem că 4 selecţionate mondiale înscrise în campionatul Angliei joacă cele două finale de cupe europene. 

Iar eu ţin cu Liverpool în cea de azi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care fotbal englezesc?.
 Vizualizări articol: 1990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Care fotbal englezesc?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei