Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 119 (7120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava la 1934

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Violina reposatului Porumbescu”

Violina reposatului C. Porumbescu, o cremoneză de Nicolai Amati din anul 1620, e de vânzare cu preţul de 250 fl. în folosul creândei fundaţiuni <Ciprian>. Reflectanţii binevoiască a se adresa la părintele reposatului Ciprian, parochul Porumbescu în Frătăuţii noi, posta Frătăuţii vechi”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 7, Suceava, 15 August 1887.

 

Suceava la 1934

Priveliştea colinei pe care-i aşezat oraşul Suceava de astăzi produce o impresie care este cu atât mai neplăcută, mai dureroasă, cu cât cel ce vizitează Suceava este mai conştient de ceea ce ar trebui să fie acest oraş. De la intrare, venind din oricare parte, te întâmpină aceleaşi magherniţe leproase, păşeşti aceleaşi drumuri desfundate şi murdare, străjuite de garduri sparte. În tot locul se ivesc urme ale unor furtuni, care au iezit cenuşă şi nisipuri streine peste comorile noastre. Împrejmuite de hanuri clădite din pietrile curţilor domneşti de altădată, singurele supravieţuitoare ale Sucevei vechi, bisericile, ctitorii voevodeşti, intră şi ele în paragină! Zidurile încep să crape, acoperişurile se sparg, ploaia pătrunde, picturile şi frescele se şterg, curţile sunt pline de bălării...Ruinele cetăţii se prăvălesc în râpă zi de zi. Pe pripoare, unde odinioară străjuiau case cu largi pridvoare moldoveneşti, azi aşezări într-o rână, fără nici un pic de poezie, străine cu totul faţă de pământul pe care-s prinse. Suceava de azi deziluzionează, contrariază pe toţi cei atraşi de mirajul naţionalist ce-l exercită ea asupra tuturor românilor”.

„Crainicul Cetăţii”, nr. 3-4, 1934.

 

 „Programul sărbătoririi zilelor de 23 şi 24 August în oraşul Suceava”

„Programul începe pe 23 August la ora 10, cînd în parcul Arini va avea loc mitingul oamenilor muncii. Imediat, între orele 15-19, vor avea loc în parcul Arini, parcul <1 Mai> Iţcani şi Căminul Cultural Burdujeni, manifestări cultural artistice, în timp ce în acelaşi interval de timp, pe stadioanele sportive din Suceava şi Iţcani vor avea loc jocuri de fotbal în cadrul finalei cupei <23 August>. Ziua se încheie la ora 20 cu reuniunile tovărăşeşti din parcul Arini şi CFR Iţcani. În ziua următoare, între orele 9.30 şi 10, va avea loc deschiderea festivalului pe stadionul sportiv Suceava. Între orele 11-15 vor fi manifestări sportive: fotbal, volei, atletism, pe terenurile <Tineretului>, <Voinţa> şi <CFR> Iţcani. De la 12-13 se va desfăşura concursul de ciclism pe traseul Suceava - Iţcani - Şcheia - Suceava, după care urmează programe artistice susţinute în parcurile Arini Suceava, 1 Mai Iţcani şi căminul cultural Burdujeni. Sărbătorile se vor termina la ora 21 cu seara cîntecului şi dansului”

 „Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3335, 21 August 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava la 1934.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Suceava la 19345.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei