Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 119 (7120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Grădina cu legume

Răsaduri dintre cele mai diverse, experimentate de legumicultorul Vasile Mătrăşoaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiecare primăvară vine cu o nouă provocare pentru Vasile Mătrăşoaia, legumicultorul din Bursuceni căruia îi place să experimenteze noi şi noi soiuri. Nici anul acesta nu face excepţie, iar miile de răsaduri plantate în urmă cu câteva săptămâni sunt pregătite pentru a rodi într-o explozie de culoare.

Şi cum fiecare sezon vine cu o noutate, nici acesta nu face excepţie. Printre noutăţi se numără castravetele de iarnă, care se păstrează peste iarnă fără a se usca.

Roşiile sunt cultivate în număr mare. Mai exact, este vorba de 60 de soiuri dintre cele mai diverse, dintre care 25 sunt loturi demonstrative. Printre acestea se regăsesc roşiile negre, aclimatizate la Staţiunea de Cercetare de la Buzău, dar şi roşia pom perenă. Acesta din urmă intră în vegetaţie la 60 de zile şi apoi produce permanent.

O altă noutate este dovleacul tip şarpe, util pentru reglarea acidului uric din organism. În aceeaşi categorie a noutăţilor se înscrie spanacul urcător, originar din India, care ajunge chiar şi până la 20 de metri.

Vasile Mătrăşoaia va experimenta şi un soi de oregano cu trei mirosuri. Întrebat care sunt acestea, legumicultorul din Bursuceni a spus că aşteaptă cu interes şi curiozitate să vadă cu ochii lui acest tip de oregano.

 

Un nou solar construit pe 22 de ari, o altă noutate marca „Mătrăşoaia”

Iar „Staţiunea Experimentală Mătrăşoaia” nu se opreşte aici. Pe terenul situat la Dumbrăveni, acolo unde recent şi-a construit un nou solar pe o suprafaţă de 22 de ari, se vor regăsi şi alte plante sau legume inedite.

Printre cele nouă sortimente de mentă se numără una din India, iar cele 13 tipuri de busuioc vor avea, printre altele, miros de lămâie, trandafir sau mir.

„Colecţia” de legume cuprinde şi 14 sortimente de vinete, noutatea în acest domeniu fiind vinetele verzi, aduse la Staţiunea de Cercetare de la Buzău. Dintre legume nu puteau lipsi ardeii, 15 soiuri de ardei gras şi 9 soiuri de ardei capia.

Şi alte staţiuni de cercetare, cum ar fi cele de la Braşov sau Târgu Secuiesc, şi-au făcut loc în ferma de legume a lui Vasile Mătrăşoaie. Produsele pe care le propun cele două staţiuni sunt cartofii româneşti.

Tot ca noutate sunt arahidele, mai exact alunele de pământ, dar şi cartoful dulce de Dăbuleni.

„Plăcerea mea este să văd legumele şi plantele cum cresc, cum prind viaţă. Pentru mine sunt mai importante ca oamenii, pentru că unii oameni mint şi nu sunt corecţi, dar plantele şi legumele au o poveste a lor, pe care eu am învăţat-o de-a lungul timpului. Şi cum îmi place să văd şi alţi <copii> care cresc, aduc an de an soiuri şi sortimente noi, pe care încerc să le aclimatizez în această zonă a ţării. Dacă aş avea şi oameni cu care să pot lucra tot terenul mulţumirea mea ar fi deplină. Din păcate, cei mai mulţi preferă să stea degeaba în loc să lucreze şi să câştige un ban cinstit”, a mărturisit Vasile Mătrăşoaia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răsaduri dintre cele mai diverse, experimentate de legumicultorul Vasile Mătrăşoaia.
 Vizualizări articol: 2212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Răsaduri dintre cele mai diverse, experimentate de legumicultorul Vasile Mătrăşoaia4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei