Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 47 (7048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Între prieteni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Limba trenului”

„De nenumărate ori am arătat că o adevărată batjocură se face de limba noastră prin direcţiile trenului. Pe lângă floricelele de limbă română, ce le am cules alte dăţi de pe trenurile noastre şi publicat, mai aducem următoarea nostimadă prinsă de pe un signal de alarmă: <Numai în caz de mare novoe trago alătu-ratul mănuari!> Până când batjocură?”.

„Supliment la Deşteptarea” nr. 33, Anul IX, Cernăuţ, 3/16 Maiu 1901.

 

„Între prieteni”

„A doua zi după numirea actualului guvern în frunte cu N. Iorga unii dintre foştii d-sale aderenţi mirosind dela distanţă mirosul fripturii guvernamentale, ce se prepara la Bucureşti, au plecat cu noaptea’n cap spre Capitală, doar vor pune şi ei mâna pe un ciolan. Astfel s’a încărcat un compartiment de tren întreg cu <partidul> fost <iorghist> din Bucureşti: d-nii Bandescu, Ţopa, Lazăr, Popovici, Ursachi, Criclevici şi Sibila din Vatra Dornei...A scăpat însă trenul un prieten devotat al d-lui Iorga, d-l Gheorghe Sârbu, ţepist de meserie şi aderent frecvent al d-lui Grigore Filipescu... Amărât că prietenii lui i-au tras chiulul şi nu l-au luat şi pe dânsul în vagon, d-l Sârbu a trimis d-lui Grigore Filipescu următoarea telegramă. <Din Cernăuţi a plecat astăzi un vagon cu excroci şi haimanale spre Bucureşti. Păziţi, că aceştia, fiind oameni fără căpătâi, umblă după căpătuială. Interveniţi urgent la primul ministru să-i dea afară>. Telegrama a avut efect prompt; în locul d-lor de mai sus au fost numiţi prefecţi pentru toate judeţele din Bucovina”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 270, 3 Maiu 1931.

 

Bufetul de la Clit

„La Clit există un bufet. La bufet există de toate: mărfuri din belşug, gestionară în persoana Mariei Voloşin, etc. Consumatorii rămîn puternic impresionaţi de curăţenia exemplară care...lipseşte din sus-amintitul bufet. Şi nu e vorba numai de pereţii afumaţi, de frigiderul murdar, de mesele aşchiate şi bătute în cuie, ci şi de laviţele şchioape, care ţin loc de scaune, de feţele de mese care sînt <sublime, dar...lipsesc cu desăvîrşire> şi de duşumelele pline de noroi. La vreme de seară se aprinde în bufet şi o lampă chioară. Din cauza aceasta, cetăţenii n-o...văd bine pe gestionara M.V. Oraganele în drept ar trebui să facă...lumină şi la acest bufet”.

„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5420, duminică 16 mai 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Între prieteni”.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Între prieteni”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei