Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2015 - Anul XX, nr. 19 (5831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

26 Ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„O ocupaţie părăsită: apicultura”

O îndeletnicire care cere o muncă destul de neînsemnată în raport cu randamentul ridicat, pe care o reprezintă albinăritul, nu se bucură de atenţiunea cuvenită nici din partea autorităţilor şi nici din partea plugarilor. În vechea Moldovă, până şi în cea mai umilă gospodărie, nu lipseau câţiva stupi producători de miere pentru îndulcitul bucatelor de zile mari, sau măcar pentru pregătirea alifiilor de leac. Unui oaspete bine venit i se oferea de obicei fagure proaspăt, plin de întreg parfumul florilor de livadă. Pe vremea marelui războiu au fost distruse în părţile noastre stupăriile, iar de atunci nu s’a mai gândit nimeni să le refacă. Între timp, cunoscătorii în ale albinăritului au devenit tot mai rari. În judeţul Câmpulung, cu întinse livezi de coastă, îmbelşugate în floră meliferă, cu plantaţii de pomi fructiferi, păduri şi zmeurişuri, se găsesc mai puţin de 4000 de stupi. Albinării mai mari şi sistematice nu se găsesc. Şi e dureros că o mare parte dintre apicultorii ţărani exploatează mierea în condiţiuni primitive, cu stupi improvizaţi din trunchiul copacilor, extragerea mierii făcându-se prin distrugerea în masă a albinelor”. 

„Suceava”, Anul I, nr. 9, Ianuarie 1939.

 

„Alte< perle> comerciale”

Din cînd în cînd descoperim alte <perle> ale aprovizionării în comerţul sucevean. În ultimul timp, în unităţile de papetărie nici dacă dai cu tunul nu găseşti sugativă şi pastă de lipit. Vrînd-nevrînd aceste produse trebuie să le confecţionăm noi, pe plan gospodăresc: presărăm cenuşă pe caietele şcolarilor şi facem lipici din făină.Dar ce te faci cu muştarul, care lipseşte de atîta vreme din unităţile alimentare? Să nu vă...sară muştarul dacă scriem, încă o dată, tovarăşi şefi ai comerţului! Sau dacă vă sare, să pice măcar muştarul în magazin!”.

„Zori Noi”, Anul XXIV, nr. 6870, Suceava, Ianuarie 1970.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 Ianuarie.
 Vizualizări articol: 1944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
26 Ianuarie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei