Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2014 - Anul XIX, nr. 86 (5595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

15 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Creşterea productivităţii maşinilor agricole”

Direcţiile fundamentale ale dezvoltării economice şi sociale a URSS pe perioada 1986-1990 şi pînă în anul 2000 prevăd încă din acest cincinal creşterea productivităţii maşinilor agricole de 1,5 - 1,8 ori. Noile tractoare, combine, secerători vor fi nu numai superioare celor anterioare, dar şi mai ieftine în exploatare şi în producţie. Se are în vedere reducerea cu 10 - 15 % a cantităţii de metal încorporate în produsele din acest domeniu şi o scădere cu 3 - 5% a consumului specific de combustibil. Spre sfîrşitul acestui cincinal, se vor realiza peste 600 de maşini noi, modernizate, de înaltă productivitate pentru tehnologiile noi din agricultură, se va tripla producţia de truse de instrumente la tractoarele puternice. În aceşti ani, pe ogoarele sivhozurilor şi colhozurilor ţării vor ieşi secerătoarea <Stepa> şi combina <Don>, noul tractor prăşitor <Belarus> şi alte maşini care vor trece faza de probe”.

„Uniunea Sovietică”, Revistă ilustrată social-politică lunară, Nr. 3(432), 1986.

 

„Sondaj preelectoral”

La sfârşitul lunii martie a avut loc primul sondaj preelectoral realizat de Institutul Român pentru Sondarea Opiniei Publice asupra unui eşantion de 6.000 de persoane, reprezentativ pentru întreaga populaţie în vârstă de peste 17 ani din România.

Potrivit sondajului, 87% din persoanele intervievate doresc să voteze la 20 mai, faţă de numai 5 la sută, care declară că nu au această intenţie.

Semnificativă este însă reticenţa generală faţă de înscrierea într-un partid politic. Numai 7% dintre cei intervievaţi au aderat la un partid, 12% au de gând să adere, iar 55 la sută resping această posibilitate.

Dintre cele 14 persoane publice specificate în chestionar, Petre Roman şi Ion Iliescu deţin cotele cele mai înalte de încredere din partea persoanelor intervievate, cu un punctaj de 7,8%, respectiv 7,7% pe o scală de 10 puncte”.

„Adevărul”, Anul I, nr. 8, Aprilie 1990.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
15 Aprilie2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei