Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2010 - Anul XV, nr. 50 (4341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hrebenciuc: Nu eu sunt în spatele şantajului la adresa lui Cristian Diaconescu

Liderul grupului parlamentar al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat, ieri, că el nu a fost în spatele şantajului la adresa lui Cristian Diaconescu.

Hrebenciuc a făcut această precizare, arătând că mai mulţi analişti au "colportat ideea că el şi alţi colegi din partid ar fi în spatele şantajului la adresa lui Cristian Diaconescu.

"Nu există şi nu a existat o asemenea problemă din partea mea, ca să fie toată opinia publică lămurită", a afirmat Hrebenciuc.

Miercuri, senatorul Cristian Diaconescu a demisionat din PSD şi a trecut la grupul independenţilor.

Pe 24 februarie, senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, el fiind este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte.

Senatorul PSD Cristian Diaconescu a declarat, joi, la Realitatea Tv, că au existat semnale că persoane din PSD ar fi fi dispus să i se monitorizeze viaţa pentru a încerca ulterior să-i influenţeze atitudinea la Congres.

"Fără a fi străini de cineva din PSD, mi se monitoriza viaţa. Apar semnale că această comandă venea din PSD şi am decis să nu mai stau nicio clipă. Indiferent de gestica mea politică, faptul că 10 zile a fost comandată monitorizarea vieţii mele, a familiei nu are niciun fel de scuză. Am înţeles că acestă monitorizare era destinată influenţării poziţiei mele înainte, după sau în timpul Congresului. Am confirmarea că această monitorizare a existat. Nimeni a reuşit să mă influenţeze dincolo de deciziile mele. De aceea m-am adresat Parchetului, nu am o problemă cu aspectul jurnalistic. Poate mi s-a întâmplat mie, poate se va întâmpla şi altora. Orice metodă artificială de a influenţa această alegere o consider o formă de ingerinţă extrem de gravă", a spus Diaconescu, citat pe site-ul Realitatea.net.

Cristian Diaconescu a demisionat, miercuri, din PSD, intrând în grupul parlamentarilor independenţi.

Gestul său vine la câteva zile după ce Victor Ponta a fost ales preşedinte al PSD, în faţa lui Mircea Geoană.

Surse politice şi juridice declarau, marţi, că Diaconescu a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu privire la monitorizarea sa la care a făcut referire ziarista Floriana Jucan în ziua Congresului social-democraţilor, la conducerea căruia politicianul candida.

Ulterior, liderul PSD Cristian Diaconescu a confirmat, la Antena 2, că a făcut o plângere la Parchet "in rem", pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.

El a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. Diaconescu a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple şi a menţionat că nu are nimic de ascuns sau să-şi reproşeze.

Diaconescu a spus că nu a făcut o plângere penală împotriva unei persoane, sesizarea in rem referindu-se la posibili autori. "Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice", a adăugat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrebenciuc: Nu eu sunt în spatele şantajului la adresa lui Cristian Diaconescu.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrebenciuc: Nu eu sunt în spatele şantajului la adresa lui Cristian Diaconescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei