Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

PSD contestă folosirea trandafirului în sigla viitorului PDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD va contesta la Tribunalul Bucureşti folosirea trandafirului în sigla viitorului PDL, ce urmează a se înfiinţa prin unificarea PD cu PLD. Anunţul a fost făcut de europarlamentarul PSD Cătălin Nechifor, care a adăugat că trandafirul este un simbol al socialiştilor europeni, motiv pentru care nu poate fi folosit de un partid popular european.

„Am văzut că secretarul general al PD, Vasile Blaga, a anunţat că viitorul PDL îşi va menţine imnul democraţilor, dar şi sigla PD, cu un <l mic> la urmă. Şi din acest motiv am decis să contestăm folosirea trandafirului în sigla noului PD, pentru că acesta este un simbol al socialiştilor şi nu al popular liberalilor”, a subliniat Cătălin Nechifor.

El a precizat că viitorul PDL va fi un partid care nu are o doctrină clară, încercând să folosească atât simboluri ale socialiştilor, dar şi elemente popular-liberale. Nechifor a adăugat că prin unificarea cu PLD, democraţii îşi schimbă din nou doctrina, adoptând şi elemente liberale.

„Asta în condiţiile în care până nu demult s-au transformat din social democraţi în populari, iar acum au şi elemente liberale. Şi ne întrebăm oare cum vor fi acceptaţi ei în Parlamentul European de grupul popular, sau de cel al liberalilor, ALDE”, a spus europarlamentarul PSD.

”PD îşi schimbă doctrina după fiecare scrutin”

Cătălin Nechifor consideră că în momentul de faţă PD încearcă să convingă electoratul că reprezintă toate doctrinele politice. Mai mult, europarlamentarul PSD a subliniat că după fiecare scrutin, când câştigă un anumit număr de voturi, democraţii îşi schimbă imediat doctrina.

„În anul 2004, după ce PD a câştigat voturi sub haina social democraţiei, i-a lăsat fără acoperire pe cei care le-au dat votul. Şi s-au transformat imediat în populari. Iar acum, după alegerile europarlamentare se transformă din nou din populari, în populari-liberali. Se pare că PD îşi schimbă pălăria după fiecare scrutin. Însă sub pălărie rămâne acelaşi partid al preşedintelui României, Traian Băsescu”, a mai spus Cătălin Nechifor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD contestă folosirea trandafirului în sigla viitorului PDL.
 Vizualizări articol: 293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD contestă folosirea trandafirului în sigla viitorului PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte