Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 79 (7080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Maricela Cobuz susţine toate politicile de sănătate prin care pacientul român să beneficieze de tratamente moderne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a susţinut ieri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică cu tema ”Ziua Mondială a Sănătăţii – Sănătatea pentru toţi!”. Maricela Cobuz a declarat că Ziua Mondială a Sănătăţii este marcată pe data de 7 aprilie 2019, a fost iniţiată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în anul 1948 şi se sărbătoreşte în peste 150 de state din întreaga lume.

Cobuz a spus că celebrarea anuală a acestei zile are ca scop conştientizarea tuturor oamenilor, a organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale asupra importanţei pe care sănătatea o are pentru viaţa fiecărui individ şi pentru societate.

Deputatul PSD a mai precizat că, în acest an, tema Zilei Mondiale a Sănătăţii 2019 este ”Acoperire universală de sănătate: (pentru) toată lumea, (de) peste tot”, având sloganul: ”Sănătatea pentru toţi!”. „Alegerea temei şi a sloganului subliniază nevoia evidentă ca toţi oamenii, fără nici un fel de discriminare, să beneficieze de serviciile de sănătate atunci când au nevoie. Tema şi sloganul sunt de actualitate, cu atât mai mult cu cât, în întreaga lume, milioane de oameni nu au încă acces la servicii de îngrijire a sănătăţii, principala cauză fiind situaţia financiară precară. De asemenea, acoperirea universală a controlului sănătăţii, îndeosebi în ceea ce priveşte asistenţa medicală primară, reprezintă un obiectiv prioritar al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Tocmai de aceea, forurile de decizie politică ale tuturor statelor trebuie să asigure cadrul necesar unei conduite terapeutice adecvate şi corecte tuturor pacienţilor, indiferent de statutul social”, a spus Maricela Cobuz. Ea a mai declarat că Uniunea Europeană vine în completarea politicilor naţionale de sănătate, sprijinind guvernele statelor membre în acest sens, iar politica UE în domeniul sănătăţii se concentrează pe protejarea şi îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei, pe accesul tuturor persoanelor la asistenţa medicală modernă şi eficientă, la standarde europene.

De asemenea, deputatul sucevean a evidenţiat faptul că prin Programul de Guvernare PSD, domeniul sănătăţii a beneficiat anul acesta de un buget record, o creştere de peste 6,5 miliarde lei faţă de anul precedent, în centrul sistemului având prioritate pacientul, punându-se în acelaşi timp accent pe dezvoltarea infrastructurii medicale.

La finalul declaraţiei politice, deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a dat asigurări că în calitate de medic primar pediatru şi deputat în Comisia pentru sănătate şi familie va susţine toate politicile de sănătate, astfel încât pacientul român să beneficieze de tratamente moderne ca în orice alt stat din Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz susţine toate politicile de sănătate prin care pacientul român să beneficieze de tratamente moderne.
 Vizualizări articol: 2236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Maricela Cobuz susţine toate politicile de sănătate prin care pacientul român să beneficieze de tratamente moderne1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei