Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 47 (7048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Angelica Fădor acuză lipsa de viziune în educaţie a actualei guvernări PSD-ALDE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a acuzat lipsa de viziune în educaţie a guvernări PSD-ALDE. Într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, Angelica Fădor a arătat că actuala guvernare PSD-ALDE oferă românilor aproape în fiecare zi surprize, majoritatea neplăcute, iar toate arată lipsa de viziune şi că actuala guvernare se face prin delegare.

Deputatul liberal a precizat că printre ultimele surprize anunţate este proiectul de dotare a unui număr de 1.500 de şcoli din ţară cu toalete în containere, aceasta fiind soluţia miraculoasă pentru a rezolva problema neautorizării sanitare a acestor unităţi şcolare.

„De ce spun surpriză, pentru că proiectul a fost anunţat de ministrul Finanţelor şi nu era inclus în programul de guvernare care are, în schimb, componenta de modernizare a unităţilor şcolare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, a precizat Fădor. Ea a adăugat că potrivit datelor oficiale ale MDRAP din ianuarie 2019, prin PNDL 1 sunt aprobate 560 de proiecte de modernizare de şcoli fără autorizaţii de funcţionare, din care au fost recepţionate 97, iar prin PNDL 2 au fost aprobate 802 proiecte de modernizare pentru şcoli fără autorizaţii de funcţionare, din care au fost recepţionate 28.

„Deci putem spune că avem peste 1300 de unităţi şcolare fără autorizaţii de funcţionare, care se modernizează prin proiecte finanţate prin PNDL. Pare interesant că ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, a anunţat că Guvernul vrea să pună în aplicare un proiect de instalare de toalete în containere pentru a soluţiona această problemă, pentru circa 1500 de şcoli, ceea ce mă face să cred că proiectele de modernizare a şcolilor prin PNDL nu vor mai continua, pentru că altfel nu găsesc rostul containerelor cu rol de toaletă”, a declarat Angelica Fădor, care a adăugat că „nu ştim însă şi cum vor racorda aceste containere la utilităţi în condiţiile în care, în majoritatea cazurilor, şcolile nu au toalete funcţionale pentru că în zonele respective nu sunt reţele de apă şi canalizare şi care ar fi trebuit să fie realizate ori prin PNDL, ori prin proiecte cu fonduri europene, programe despre care ştim însă că sunt într-o extrem de mare întârziere”.

Deputatul PNL de Suceava a spus că nu s-ar mira dacă din „laboratoarele guvernării” vor ieşi şi alte soluţii la fel de inovatoare, cum ar fi şcoli în containere, cu table inteligente incluse.

 

Angelica Fădor: „Aş invita-o pe doamna Ecaterina Andronescu la Suceava, unde peste 3000 de elevi suceveni învaţă în clase simultane”

Angelica Fădor a adăugat că lipsa de viziune în domeniul educaţiei, domeniu în care ar trebui să se pună accentul pe susţinerea şcolilor cu un curriculum modern, pe dezvoltarea de resurse umane şi de formare pe filieră didactică, este dovedită şi de anunţatul proiect estimat la aproape jumătate de miliard de euro de dotare a claselor cu table inteligente şi oferirea pentru elevi de tablete smart.

„Din nou sistemul este abramburit, pentru că acest program dovedeşte incapacitatea de a discerne între ce înseamnă soluţii tehnice şi soluţii de schimbare adaptivă pentru sistemul de învăţământ românesc.

Aş invita-o pe doamna Ecaterina Andronescu la Suceava, unde peste 3000 de elevi suceveni învaţă în clase simultane, ca să vadă cum un învăţător suplinitor va împărţi în patru tabla inteligentă pentru cele patru generaţii care învaţă în aceeaşi clasă”, a afirmat Angelica Fădor. Ea consideră că resursele financiare ar trebui să fie alocate pentru obiective cum ar fi creşterea investiţiilor pentru şcoli, un program special de înzestrare a şcolilor profesionale şi tehnice, pentru că se impune relansarea învăţământului tehnic şi profesional, dar trebuie generalizat şi programul after school, dar şi trecerea de la programul „Cornul şi laptele” la programul „Masă diversificată în şcoli”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor acuză lipsa de viziune în educaţie a actualei guvernări PSD-ALDE.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor acuză lipsa de viziune în educaţie a actualei guvernări PSD-ALDE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei