Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2017 - Anul XXII, nr. 287 (6703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

PNL Suceava: Din cauza guvernării PSD-ALDE, nu se schiază anul acesta pe pârtia Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni acuză că actuala guvernare PSD - ALDE se face vinovată de faptul că anul acesta nu se va schia pe pârtia de schi de pe Rarău, din Câmpulung Moldovenesc. Într-un comunicat de presă transmis de PNL Suceava se arată că în loc să se ocupe de alocarea fondurilor necesare pentru deschiderea acestei pârtii, marea preocupare a celor de la PSD este, de o bună bucată de timp, trimiterea de comunicate, indignaţi fiind de apelurile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de a se asigura fonduri pentru judeţul Suceava.

„Nu credem că asta aşteaptă comunităţile locale, judeţul, de la cei care astăzi fac parte din coaliţia de guvernare. Dar probabil că mai mult nu pot, sau nu vor. În loc să facă ce trebuie pentru acest judeţ, fie în grupul PSD, fie în comisii sau în plenul Parlamentului, avem imaginea a doi deputaţi PSD care stau în banca lor, scriind comunicate după dictare. Iar în aceste zile trebuie să acopere o mare mizerie, bugetul dezastruos pentru judeţul Suceava şi pentru toată Regiunea Nord-Est. Cum este posibil ca la Transporturi această regiune să aibă un buget de peste 10 ori mai mic decât regiuni din sud sau centru? Culmea, chiar regiuni ale liderilor naţionali PSD”, precizează liberalii suceveni. PNL Suceava arată că în timp ce parlamentarii PSD de Suceava ar trebui să promoveze şi să susţină amendamente la buget în condiţiile în care „guvernarea ne-a lăsat la coada cozilor şi ne-a condamnat la izolare”, aceştia trimit comunicate de presă. Liberalii suceveni consideră, de asemenea, că judeţul Suceava va fi lăsat fără bani în 2018, şi asta în care „PSD scria altceva, tot într-un comunicat”. PNL Suceava şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa banilor pentru şoselele de centură ale municipiilor Suceava şi Rădăuţi, pentru drumul expres Siret - Suceava - Paşcani şi pentru Autostrada Iaşi - Târgu Mureş, pentru reabilitarea Vămii Siret, pentru sala polivalentă din municipiul Suceava, sau pentru decontările pentru sumele pe care primăriile le au de plătit în cadrul proiectului „Suceava - Utilităţi şi mediu”. „În bugetul acestui Guvern, pentru anul 2018, aceşti bani nu sunt. Noi am făcut şi amendamente la Proiectul Legii Bugetului pe 2018 pentru a fi incluse la finanţare obiectivele de mai sus. Voi ce faceţi? În loc să fiţi de partea sucevenilor, de a căror voturi vă folosiţi, trimiteţi câte un comunicat, mai mult ca replică şi indignaţi fiind de demersurile lui Gheorghe Flutur pentru obţinerea de fonduri pentru judeţ”, le-au transmis liberalii suceveni parlamentarilor PSD.

 

PNL Suceava: Ultima „ispravă” a PSD este un comunicat „cu vorbe goale şi neadevăruri” referitor la pârtia de schi de pe Rarău

În comunicatul PNL Suceava se mai arată că ultima „ispravă” a PSD este un comunicat „cu vorbe goale şi neadevăruri” referitor la pârtia de schi de pe Rarău, care seamănă izbitor cu abordările social-democraţilor cu privire la centura Sucevei. Liberalii suceveni consideră că în acest an trebuia să se schieze pe pârtia de pe Rarău, însă din cauza plăţilor restante nu se va întâmpla acest lucru. „Un lucru este foarte sigur şi-l poate vedea şi orice pesedist: nici în acest an nu se va putea schia pe pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. Iar cauza este cea pe care a spus-o şi Gheorghe Flutur: sunt plăţi restante, la lucrările executate, de 2,4 milioane de lei. Neavând aceşti bani, constructorii nu pot aduce o serie de subansambluri şi echipamente, şi astfel pârtia nu poate fi omologată în acest an. Aceasta este realitatea, pe care sucevenii trebuie să o ştie”, a mai transmis PNL Suceava.

Liberalii arată că sucevenii trebuie să ştie că pârtia de schi de pe Rarău a primit o finanţare de 10 milioane de euro în timpul primului mandat a lui Gheorghe Flutur de preşedinte al CJ Suceava, după care, în guvernarea PSD nu s-au mai alocat fonduri. PNL Suceava a mai precizat că apoi, în 2016, Guvernul Cioloş aloca încă patru milioane de euro. „Acum ar trebui să se deblocheze cei 2,4 milioane de lei necesari pentru finalizarea pârtiei. Ar mai fi nevoie de finanţat 5% din total. Cât de mult seamănă aceasta situaţie cu cea de la centura Sucevei! Aşadar, domnilor de la PSD, credem că reacţiile responsabile a celor din coaliţia de guvernare trebuie să însemne demersuri pentru deblocarea finanţării acestor obiective indispensabile judeţului. Mai aveţi timp şi puteţi face acest lucru la votul în plen al Legii Bugetului pe 2018. Altfel, aşa cum v-aţi obişnuit şi vă complaceţi deja, veţi mai trimite un comunicat! Temerile şi îngrijorările noastre sunt îndreptăţite şi prin faptul că însuşi un parlamentar sucevean al coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, vicepreşedinte al Comisiei de transporturi, a votat împotriva bugetului alocat de Guvern pentru Ministerul Transporturilor”, se arată în finalul comunicatului transmis de PNL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava: Din cauza guvernării PSD-ALDE, nu se schiază anul acesta pe pârtia Rarău.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PNL Suceava: Din cauza guvernării PSD-ALDE, nu se schiază anul acesta pe pârtia Rarău5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei