Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2017 - Anul XXII, nr. 238 (6654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reprezentare

Ioan Stan a condus delegaţia Parlamentului României la Adunarea Uniunii Interparlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a condus delegaţia Parlamentului României la cea de-a 137-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP) şi reuniunile asociate, eveniment care a avut loc în perioada 14 – 18 octombrie a.c., la Sankt Petersburg, în Rusia. Ioan Stan, care este preşedintele Grupului Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI), a arătat că la reuniunea de la Sankt Petersburg au fost prezenţi 2.000 de participanţi, parlamentari din peste 150 de ţări, dintre care 86 de preşedinţi de parlamente, experţi internaţionali, reprezentanţi ai ONU şi ai altor organizaţii internaţionale sau membri ai unor adunări parlamentare internaţionale.

Senatorul sucevean a precizat că pe agenda sesiunii au fost incluse teme de actualitate, printre care pluralismul cultural şi contribuţia lui la edificarea păcii, dezvoltarea durabilă, cu accent pe gestionarea resurselor energetice; interzicerea armelor nucleare; rolul ştiinţei în asigurarea unui standard înalt de sănătate; lupta împotriva  HIV/SIDA. „O altă temă de interes, inclusă pe agendă ca punct de urgenţă, s-a referit la situaţia minorităţii Rohingya, supusă persecuţiei şi atacurilor violente şi pentru care trebuie găsite soluţii astfel încât să se poată întoarce în condiţii de siguranţă în ţara de origine, Myanmar”, a spus Ioan Stan. El a adăugat că în cadrul acestui eveniment a fost marcată, printr-o rezoluţie, împlinirea a 20 de ani de la adoptarea, de către UIP, a Declaraţiei Universale privind Democraţia, document de referinţă care aduce în prim plan rolul central care revine parlamentului în orice societate democratică.

Ioan Stan a mai declarat că în cadrul lucrărilor, membrii delegaţiei parlamentare române au făcut prezentări şi au susţinut intervenţii atât în plenul Adunării, cât şi în comisiile de specialitate. ”Cu ocazia reuniunii Consiliului Director al UIP, delegaţia a prezentat rezultatele Conferinţei regionale a UIP privind combaterea violenţei împotriva femeilor, organizată la Bucureşti, în perioada 12-14 iunie a.c., precum şi cele mai recente măsuri şi iniţiative în domeniu, adoptate de forul legislativ român”, a afirmat senatorul PSD de Suceava. El a mai spus că în ultima zi a sesiunii, participanţii au ales un nou preşedinte al Uniunii Interparlamentare, funcţie care va fi ocupată de Gabriela Cuevas Baron, membră a Senatului mexican.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan a condus delegaţia Parlamentului României la Adunarea Uniunii Interparlamentare.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan a condus delegaţia Parlamentului României la Adunarea Uniunii Interparlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei