Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2017 - Anul XXII, nr. 238 (6654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prea multă inconştienţă

Sucevenii nu învaţă nimic din tragedii: accidente unul după altul din cauza alcoolului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o perioadă în care în judeţul nostru au avut loc foarte multe accidente grave, adevărate tragedii, care au nenorocit foarte multe familii, gradul de inconştienţă al sucevenilor nu dă semne de a scădea, din contră. Ultimele zile au adus mai multe accidente provocate de şoferi băuţi. Vârful a fost atins acum două zile, pe 17 octombrie, când au avut loc patru accidente în care au fost implicaţi şoferi sau biciclişti băuţi. Mai mult, pe lângă aceştia au fost depistaţi şi alţi şoferi băuţi, unul angrenându-se într-o urmărire cu poliţia. Se remarcă şi faptul că cei mai mulţi dintre şoferii băuţi erau tineri. 

 

Cum se circulă la Cajvana: accidente unul după altul, în acelaşi loc, cu doi tineri şoferi, ambii băuţi 

Cel mai hilar este un accident produs la Cajvana, unde un şofer beat şi fără permis s-a izbit cu un BMW într-un gard, iar altul, tot beat, s-a izbit într-un localnic ieşit să vadă ce s-a întâmplat. 

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul miezului nopţii, pe DC 43 din Cajvana, un tânăr în vârstă de 21 de ani, care conducea un BMW, a pierdut controlul asupra maşinii, lovind podeţul de acces din faţa unei case. Din acest impact, maşina a ajuns pe sens opus, unde a lovit şi un gard al altei locuinţe.

Din cercetările poliţiei rezultă că la faţa locului a ajuns imediat un bărbat în vârstă de 59 de ani, care locuieşte în zonă.

În timp ce martorul se afla la marginea drumului, un Mercedes care venea din sens opus a intrat în BMW, care a fost proiectat în bărbatul în vârstă de 59 de ani.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au găsit doar pe al doilea şofer, cel care conducea Mercedesul. Este vorba de un tânăr în vârstă de 25 de ani, tot din Cajvana, care avea concentraţia de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Primul şofer fugise de la faţa locului. El a fost găsit ulterior la domiciliu de către poliţişti. La ora la care a fost găsit, tânărul de 21 de ani care conducea BMW-ul avea o concentraţie de 0,28 miligrame per litru alcool, iar în urma verificării bazei de date a rezultat că nu posedă permis de conducere.

Ambii şoferi s-au ales cu dosare penale. Din fericire, inconştenţa acestor tineri din Cajvana nu a avut efecte grave. Au rezultat pagube materiale şi rănirea uşoară a bărbatului în vârstă de 59 de ani. 

 

Accident cu o maşină şi trei bărbaţi, toţi băuţi

Un alt accident care are în prim plan inconştienţa s-a produs marţi noapte, în jurul orei 22.15, pe DN 29A, pe raza comunei Zvoriştea.

Poliţia a fost sesizată că un VW Jetta s-a lovit de un capăt de pod din faţa unei case. La faţa locului a fost găsit un bărbat în vârstă de 64 de ani, care era în stare de ebrietate şi nu a putut da prea multe date despre ce s-a întâmplat. Din cercetările ulterioare a rezultat că în maşină s-au mai aflat încă doi bărbaţi, care au fugit.

Poliţiştii din comună au cerut întăriri colegilor de la Suceava, fiind identificaţi şi ceilalţi doi.

Având în vedere că nu era clar cine s-a aflat la volan, toţi trei au fost verificaţi cu etilotestul. A rezultat că toţi erau băuţi. Unul avea concentraţia de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, unul 0.76, iar altul, cel găsit la faţa locului, era în starea cea mai avansată de ebrietate, 1,32 mg/l alcool în aerul expirat.

Ulterior s-a stabilit că la volan a fost cel mai puţin beat dintre cei trei. Se remarcă faptul că şi în acest caz este vorba tot de un tânăr în vârstă de numai 21 de ani.

 

Biciclişti băuţi care au căzut în cap

Nici bicicliştii nu s-au lăsat mai prejos. Joi seară, în jurul orei 18.30, pe DJ 178A, la Mihoveni-Șcheia, un localnic în vârstă de 50 de ani, care mergea pe bicicletă, a căzut şi s-a lovit în zona capului, pe o porţiune de acostament cu pietre,

Biciclistul, care a fost rănit uşor, era în stare avansată de ebrietate: 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aproximativ la aceeaşi oră, un bărbat de 54 de ani, din Frasin, care se deplasa cu o bicicletă pe drumul forestier Branişte, din satul Plutoniţa, oraşul Frasin, a căzut de pe bicicletă şi s-a lovit serios la cap. El a fost preluat de o ambulanţă, dus întâi la spitalul din Gura Humorului, iar apoi adus la Spitalul Judeţean Suceava. Bărbatul a fost diagnosticat cu un traumatism cranian, cu hematom parietal, rămânând internat. Etilotestul a indicat şi în cazul său o stare de ebrietate destul de avansată -  0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

Urmărire în trafic şi prin curţile oamenilor, după un alt şofer băut

După cum am amintit, din „meniul” zilei de joi nu a lipsit nici un şofer care nu a vrut să oprească la semnalul poliţiei şi s-a angajat într-o urmărire în trafic, care a continuat apoi prin curţile unor case. S-a întâmplat la Rădăuţi, pe Calea Bucovinei, unde echipajul aflat în control a făcut semnal de oprire unui BMW, însă şoferul nu a oprit.

„S-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanţă de aproximativ 1 km, moment în care conducătorul auto a abandonat autoturismul în afara părţii carosabile, după care a fugit prin curţile unor imobile, fiind urmărit şi imobilizat de poliţişti”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Fugarul, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Rădăuţi, avea o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu învaţă nimic din tragedii: accidente unul după altul din cauza alcoolului.
 Vizualizări articol: 6469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sucevenii nu învaţă nimic din tragedii: accidente unul după altul din cauza alcoolului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei