Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2017 - Anul XXII, nr. 238 (6654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Recrutări masive, cu perioade de şcolarizare reduse, în Poliţie şi Jandarmerie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, dar şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava fac recrutări în această perioadă pentru tinerii care vor să urmeze o şcoală de profil. Este vorba de o sesiune de examen suplimentară, în urma unei decizii luate de Ministerul Afacerilor Interne, care a alocat locuri suplimentare pentru o sesiune de examene ce se va desfăşura în ianuarie 2018. Aceasta este una din măsurile luate pentru a atenua criza de personal din cele două structuri, în urma numeroaselor pensionări din 2017 şi de anul trecut. Mai mult, tot pentru rezolvarea problemelor de personal, perioada de şcolarizare a şcolilor de subofiţeri a fost redusă de la doi ani la un an, atât pentru poliţişti, cât şi pentru jandarmi.

Astfel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, prin Serviciul Resurse Umane, efectuează recrutări în perioada 16 octombrie – 5 decembrie,  pentru instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care formează agenţi de poliţie, respectiv Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Școala de la Câmpina are alocate 1.300 de locuri, iar cea de la Cluj-Napoca 300 de locuri.

Concursul de admitere va avea loc într-o singură sesiune de admitere, în perioada 13-21 ianuarie 2018.

Toate detaliile cu privire la înscriere şi la desfăşurarea examenelor se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Suceava (tel. 0230/203112) sau de pe pagina de internet a unităţii.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava selecţionează candidaţi (bărbaţi şi femei) pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea ianuarie 2018, astfel: Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 350 locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 350 de locuri.

Jandarmii încearcă să-i convingă şi pe tinerii suceveni din zona de munte să-şi manifeste interesul pentru posturile de subofiţeri, mai ales că ar avea şanse bune să lucreze aproape de casă, în condiţiile în care sunt multe locuri neocupate la posturile montane de jandarmi.

Relaţii suplimentare, precum şi îndrumarea candidaţilor pentru înscrierea la concursurile de admitere în instituţiile militare de învăţământ, sesiunea ianuarie 2018, se face prin structura de resurse umane, la reşedinţa unităţii din Suceava, strada Traian Vuia, nr.7 bis sau la tel. 0230/522998, interior 24535/24557.

Această variantă, de şcolarizare redusă de la doi ani la un an, a fost adoptată de minister de comun acord cu sindicatele, fiind considerată mai viabilă decât cea a recrutărilor din sursă externă care s-au făcut anul trecut. Asta pentru că în aceste şcoli viitori poliţişti şi jandarmi fac totuşi un an de pregătire, ceea ce nu se poate compara cu încadrările din sursă externă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recrutări masive, cu perioade de şcolarizare reduse, în Poliţie şi Jandarmerie.
 Vizualizări articol: 6290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recrutări masive, cu perioade de şcolarizare reduse, în Poliţie şi Jandarmerie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei