Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2017 - Anul XXII, nr. 238 (6654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Virginel Iordache a susţinut în faţa autorităţilor ucrainene necesitatea păstrării învăţământului în limba română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a participat, în perioada 12 – 13 octombrie 2017, la o vizită oficială a unei delegaţii a Parlamentului României în Ucraina, la Kiev. După întoarcerea din Ucraina, Virginel Iordache a precizat că membrii delegaţiei române au avut discuţii cu autorităţile ucrainene în vederea menţinerii învăţământului în limba română în zonele cu minoritate română din Ucraina.

„În cadrul întâlnirilor avute am primit asigurări că actuala legislaţie ar putea fi modificată în condiţiile unui aviz negativ din partea Comisiei de la Veneţia. De asemenea, autorităţile române au primit asigurări că va fi adoptată o altă lege, subsecventă legii educaţiei existentă în acest moment, intitulată Legea învăţământului preuniversitar, în care se va stipula clar că învăţământul se va realiza și în limbile oficiale ale Uniunii Europene”, a arătat senatorul Virginel Iordache. El a precizat că în acest context, există argumente pentru ca situaţia să fie reglementată cât mai curând, iar minoritatea română din Ucraina  să-şi păstreze drepturile câștigate.

După această vizită, în cursul zilei de vineri, 13 octombrie, senatorul Virginel Iordache s-a întâlnit, împreună cu ceilalţi membri ai delegaţiei parlamentare, la Parlamentul României, cu ministrul de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin. Virginel Iordache a arătat că și ministrul de Externe al Ucrainei a dat asigurări că președintele ţării sale va ţine cont de realităţile existente în acest moment și de recomandarea și avizul Comisiei de la Veneţia. De asemenea, Iordache a arătat că cele două părţi au convenit organizarea, la Cernăuţi, a unei întâlniri bilaterale la care să participe membrii  Delegaţiei Parlamentului României pentru iniţierea dialogului cu instituţiile din Ucraina în vederea asigurării protecţiei drepturilor cetăţenilor aparţinând comunităţii româneşti, autohtone, din Ucraina, miniștrii Educaţiei din cele două ţări, ministrul de Externe din Ucraina, ambasadorul Ucrainei în România și reprezentanţi ai comunităţii românești din această regiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache a susţinut în faţa autorităţilor ucrainene necesitatea păstrării învăţământului în limba română.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virginel Iordache a susţinut în faţa autorităţilor ucrainene necesitatea păstrării învăţământului în limba română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei