Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mai 2017 - Anul XXII, nr. 120 (6536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Variantă

Senatorul Iordache propune ca Inspectoratul Şcolar Judeţean să se mute în fostul sediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava profesorul Virginel Iordache consideră că Inspectoratul Şcolar Judeţean ar trebui să se mute în fostul sediu, cel de pe strada Vasile Bumbac, de lângă Palatul de Finanţe, în care a funcţionat câţiva ani şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. El a venit cu propunerea după ce deliberativul judeţean a respins în ultima şedinţă proiectele privind darea în folosinţă gratuită a unor spaţii în respectiva clădire care se află în administrarea Consiliului Judeţean, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor (ADIGD) şi Asociaţiei Judeţene pentru Apă şi Canalizare (AJAC) Suceava. În opinia parlamentarului social-democrat, prin mutarea în fostul sediu, învăţământul sucevean merită recunoaşterea de care se bucură, de aceea face apel către şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, să reexamineze expunerea de motive care a stat la baza deciziei de mutare a celor două asociaţii în clădirea respectivă. Mai mult, Iordache propune ca locaţia în care funcţionează în prezent Inspectoratul Şcolar Judeţean să fie dată Universităţii „Ştefan cel Mare” care are deficit de spaţii. „Acel sediu, în mod normal, ar trebui să revină Inspectoratului Şcolar Judeţean, cel puţin din două motive. Mai întâi, Inspectoratul Şcolar Judeţean este una dintre instituţiile fanion ale acestui judeţ. Faptul că în judeţul Suceava sunt aproximativ 8.500 de cadre didactice care merită recunoaşterea necesară este un motiv care stă la baza mutării Inspectoratului în sediul care i-a aparţinut de-a lungul timpului. E cea mai bună soluţie. De aceea fac apel la preşedintele Consiliului Judeţean să reexamineze expunerea de motive care a stat la baza deciziei ca în sediul clădirii să fie mutate două asociaţii ale Consiliului Judeţean şi să discute cu cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu domnul inspector general Gheorghe Lazăr. În locul Inspectoratului Şcolar ar trebui să fie organizat un cămin pentru Universitatea „Ştefan cel Mare”. Aceasta este a doua abordare. Sediul în care funcţionează în prezent Inspectoratul poate fi dat Universităţii care suferă din lipsă de spaţii”, a  explicat Virginel Iordache.

 

„Trebuie să fie mai mult dialog între conducerea Consiliului Judeţean şi celelalte instituţii ale judeţului”

Senatorul PSD de Suceava crede că cei din Executivul Consiliului Judeţean s-au grăbit când au propus cele două proiecte privind acordarea de spaţii în respectiva clădire Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor (ADIGD) şi Asociaţiei Judeţene pentru Apă şi Canalizare (AJAC) Suceava şi recomandă mai mult dialog pe astfel de teme. „Trebuie să fie mai mult dialog între conducerea Consiliului Judeţean şi celelalte instituţii ale judeţului. Cred că timpul a dovedit faptul că în învăţământul sucevean se face performanţă, în învăţământul sucevean este o activitate deosebită şi de ce nu profesorii, fie ei preuniversitari sau universitari, merită mai mult decât primesc în momentul acesta. Chiar dacă îndeplinesc funcţia de senator, la bază rămân profesor şi întotdeauna rămân alături de cei care mi-au fost şi îmi sunt colegi”, a încheiat Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Iordache propune ca Inspectoratul Şcolar Judeţean să se mute în fostul sediu.
 Vizualizări articol: 3274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatorul Iordache propune ca Inspectoratul Şcolar Judeţean să se mute în fostul sediu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei