Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2016 - Anul XXI, nr. 251 (6364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

PNL Suceava, primul partid care a depus listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PNL Suceava a depus ieri la Biroul Electoral Judeţean listele pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016. Alături de candidaţii liberalilor suceveni pentru Camera Deputaţilor şi Senat au fost prezenţi preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, primarul Ion Lungu.

Listele liberalilor suceveni pentru alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat au fost aprobate de conducerea centrală a partidului în forma aprobată iniţial de Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL.

Astfel, candidaţii de pe lista pentru Camera Deputaţilor sunt, în ordine, deputatul Ioan Balan, primarul din Iacobeni, Angelica Fădor, realizatorul TV Bogdan Gheorghiu, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, deputatul Radu Surugiu, consilierul local Ovidiu Doroftei, ei fiind urmaţi de Gabriel Moroşan, Vasile Chiruţă, Viorel Haiura, Liviu Andreescu, Alexandra Munteanu şi Alexandru Salup.

Lista pentru Senat este deschisă de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu, el fiind urmat de actualul senator Steliana Miron. Pe următoarele locuri se află universitarul Radu Pentiuc, Tudorel Titianu, Mugurel Bocancea şi Cristi Creţu.

 

Flutur prezintă sloganul echipei de candidaţi a PNL Suceava: „O echipă eficientă pentru Suceava”

După depunerea dosarelor de candidatură, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că liberalii vor să obţină şase mandate de deputat şi două de senator. Flutur a spus că PNL este primul partid care a depus listele pentru alegerile parlamentare, subliniind faptul că liberalii vin în faţa alegătorilor cu o listă de candidaţi care au reprezentativitate în judeţ. „O echipă eficientă pentru Suceava. Acesta vreau să fie mesajul cu care să plece la drum candidaţii noştri. Noi mizăm pe şase locuri eligibile la Camera Deputaţilor şi două locuri eligibile la Senat. Este un proiect ambiţios care este o prelungire a proiectului din primăvară de la alegerile locale. Pentru că populaţia judeţului la alegerile locale ne-a dat o majoritate mare în Consiliul Judeţean, cer sucevenilor, cu respect, cu îngăduinţă şi modestie, dar foarte hotărât, un vot pentru echipa PNL la parlamentare, pentru a putea continua proiectele pe care noi, cei din administraţia publică locală şi judeţeană, le-am început deja, solicităm acest vot pentru echipă, pentru că avem încredere şi avem nevoie de aceşti oameni care să plece la drum şi să ne ajute. Iar cuvântul de ordine trebuie să fie dezvoltarea judeţului Suceava. Să continuăm dezvoltarea judeţului Suceava de care avem nevoie”, a declarat Gheorghe Flutur. 

El a adăugat că Regiunea de Nord-Est trebuie să fie mai unită, pentru că din păcate este o regiune săracă, iar judeţul Suceava trebuie să dea tonul dezvoltării. Flutur a mai spus că primarii suceveni aşteaptă proiecte şi fonduri, iar viitorii parlamentarii ai PNL trebuie să vină cu iniţiative legislative care să sprijine atragerea de fonduri pentru judeţ.

„Avem priorităţi în domeniul sănătăţii, al educaţiei, în domeniul protecţiei sociale, în domeniul promovării patrimoniului natural, cultural, istoric pe care îl are judeţul Suceava. Iar oamenii noştri trebuie să aibă foarte multe iniţiative care să ducă la bunăstarea cetăţenilor. Noi, cei din administraţia locală, nu putem fără parlamentari. Avem nevoie de ei, pentru că împreună putem să dezvoltăm judeţul Suceava. Altfel ne va fi mai greu. Am încredere în toţi oamenii din această echipă, iar împreună cu primarul Ion Lungu, cu ceilalţi primari ai PNL vom fi stâlpi şi vom fi suportul de susţinere pentru candidaţii noştri. Cot la cot, aşa cum au fost şi ei în alegerile locale”, a declarat Flutur, care a mai adăugat că PNL Suceava va avea o campanie electorală civilizată, pozitivă, cu prezentarea de soluţii pentru Suceava şi suceveni. Gheorghe Flutur a precizat că viitorul mandat va fi al centenarului unirii Bucovinei cu ţara, iar viitorii parlamentari vor fi un sprijin pentru realizarea proiectelor propuse a fi realizate pentru a marca acest eveniment.

 

Ion Lungu este convins de victoria PNL Suceava la alegerile parlamentare

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a declarat convins că PNL va obţine o victorie clară în judeţ la alegerile parlamentare. De precizat că Ion Lungu va coordona campania electorală a PNL, împreună cu Gheorghe Flutur. „Am venit cu plăcere să susţin echipa PNL pentru alegerile parlamentare. Și am convingerea că împreună cu cei 45 de primari, cu preşedintele Gheorghe Flutur vom face tot ceea ce este posibil pentru ca pe data de 11 decembrie să obţinem cât mai multe mandate de parlamentari din partea judeţului Suceava, pentru ca PNL să poată guverna în continuare, având în vedere că atât eu, cât şi domnul preşedintele avem foarte multe proiecte importante demarate, care să creeze locuri de muncă în perioada următoare”, a mai precizat Ion Lungu.

 

Ioan Balan este locomotiva PNL Suceava la alegerile parlamentare

Deputatul Ioan Balan, care candidează pentru cel de-al treilea mandat şi care a fost prezentat de Gheorghe Flutur ca fiind „locomotiva noastră în alegeri”, a declarat că obligaţia PNL este de a strânge un număr cât mai mare de parlamentari pentru a asigura stabilitate şi o majoritate în Parlamentul României, astfel încât România să aibă un Guvern de dreapta, condus în continuare de Dacian Cioloş.

„PNL şi-a desemnat propunerea de candidat în condiţiile în care vom câştiga majoritatea, şi o vom câştiga la alegerile din această toamnă, pe actualul premier Dacian Cioloş. Iar legătura pe care o are Dacian Cioloş aici la Suceava cu noi, cu sucevenii, e foarte strânsă. Îi rog pe suceveni ca pe 11 decembrie să vină la vot în număr mare pentru că astfel vor da posibilitatea ca un număr cât mai mare de parlamentari PNL suceveni să îi reprezinte”, a spus Ioan Balan. El a subliniat faptul că PNL are un avantaj la Suceava dat de buna guvernare judeţeană a liderului liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, atât în mandatul 2008 – 2012, cât şi după alegerile locale de anul acesta.

„Și dacă vă uitaţi la puţinele luni care au trecut de la alegerile locale se poate vedea că este o activitate administrativă în judeţul Suceava cum nu am mai văzut din 2012 încoace. Ori lucrul acesta îl văd cetăţenii şi ni-l spun nouă, şi de aceea noi îndrăznim să vă spunem că avem un exemplu. Îl avem pe Gheorghe Flutur la Consiliul Judeţean şi noi, cei care suntem candidaţi şi, cu voia dumneavoastră, viitori parlamentari, vom închide acest cerc prin majoritatea pe care o vom constitui în Parlamentul României şi prin desemnarea premierului Dacian Cioloş, pentru a beneficia de finanţări cum am avut şi în perioada 2008 – 2012”, a mai adăugat Ioan Balan. El a spus că în mandatul trecut, „cel al socialiştilor”, administraţia judeţeană a trăit tot din proiectele pe care le-a promovat şi început Gheorghe Flutur în perioada 2008 – 2012.

 

Daniel Cadariu: PNL trebuie să formeze viitorul Guvern pentru ca judeţul Suceava să aibă parte de o nouă perioadă prolifică

Nu în ultimul rând, ocupantul primului loc pe lista PNL Suceava pentru Senat, Daniel Cadariu, a spus că îşi doreşte ca PNL să câştige alegerile parlamentare pentru a putea forma Guvernul după alegeri. „PNL Suceava are două liste extrem de bine echilibrate, între tinereţe şi experienţă. Și aici vorbim atât de vârstă, cât şi de experienţă administrativă şi parlamentară. În perioada până la alegeri îmi doresc să avem înţelepciunea să convingem electoratul din judeţul Suceava să voteze echipa PNL, să acorde un vot util, nu atât nouă, cât judeţului Suceava”, a declarat Daniel Cadariu. El a spus că PNL trebuie să formeze viitorul Guvern, pentru ca judeţul Suceava să aibă parte de o nouă perioadă prolifică, cel puţin la fel de bună ca cea dintre anii 2008 – 2012, când în judeţ s-au realizat proiecte de peste un miliard de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava, primul partid care a depus listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat.
 Vizualizări articol: 4668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
PNL Suceava, primul partid care a depus listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei