Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2016 - Anul XXI, nr. 251 (6364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri insuficiente

Sute de suceveni au rămas doar cu visul de a beneficia de „Casa Verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Goana sucevenilor după finanţările promise prin programul „Casa Verde” s-a încheiat luni, 24 octombrie, când la Agenţia de Protecţie a Mediului Suceava au fost depuse ultimele dosare ale celor care vor să îşi doteze locuinţele cu panouri solare sau cu pompe de căldură, cu bani de la bugetul de stat.

În total, au fost depuse 734 de dosare, dar numai 419 dintre solicitări pot beneficia de finanţare, sumele alocate judeţului Suceava dovedindu-se insuficiente comparativ cu numărul mare de doritori.

„Noi am înscris în sistemul naţional al programului <Casa Verde> toate dosarele depuse, în ordinea aducerii lor, până la epuizarea fondurilor. După, am continuat să primim dosarele solicitanţilor, dar au fost înscrişi pe o listă de aşteptare, de unde pot fi selectaţi dacă dosarele altora nu sunt eligibile. De acum, misiunea noastră s-a încheiat”, a explicat directorul APM Suceava, Vasile Oşean. Verificarea dosarelor şi stabilirea celor eligibile sau neeligibile se face de acum doar de către Administraţia Fondului pentru Mediu, care gestionează programul „Casa Verde”.

Practic, 315 familii din Suceava care au depus dosare de finanţare pentru „Casa Verde” trăiesc doar cu visul că, dintr-un motiv sau altul, dosarul lor va fi selectat pentru a beneficia de fondurile acordate de Guvern pentru stimularea producerii de energie termică din resurse regenerabile.

Echipamentele finanţate pentru populaţie prin „Casa Verde” sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 3.000 de lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 de lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 de lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au rămas doar cu visul de a beneficia de „Casa Verde”.
 Vizualizări articol: 2831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sute de suceveni au rămas doar cu visul de a beneficia de „Casa Verde”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IN ATENTIA PARLAMENTARILOR trimis de
(26 oct 2016, 12:52:29
Programul casa verde este nedrept deoarece favorizeaza pe unii in detrimentul altora.Mai bine ati propune o lege prin care sa dispara TVA ul la astfel de echipamente si instaslatii si la lucrarile aferente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei