Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2016 - Anul XXI, nr. 35 (6148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Ion Lungu a fost prezentat oficial drept candidat al PNL pentru Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actualul primar al Sucevei, Ion Lungu, a fost prezentat ieri, în mod oficial, drept candidat al PNL pentru un nou mandat la şefia municipiului reşedinţă de judeţ. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele coordonator al organizaţiei judeţene, Dumitru Pardău, fostul lider al liberalilor din municipiul Suceava, Ioan Balan, şi candidatul pentru Primăria Suceava, Ion Lungu.

Tot ieri, Ion Lungu a anunţat că în cursul zilei de miercuri s-a reînscris în PNL, declarând că a avut aceleaşi emoţii ca şi atunci când s-a înscris pentru prima dată în acest partid, în urmă cu 18 ani.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost cel care a explicat „cum s-a ajuns în situaţia în care Ion Lungu să candideze din partea PNL pentru Primăria Suceava”. El a spus că pentru desemnarea candidaţilor la primăriile reşedinţă de judeţ, PNL a efectuat sondaje de opinie pentru a-i testa atât pe liberalii care şi-au manifestat dorinţa de a candida, dar şi pe toţi cei care intenţionau să candideze.

„În baza sondajului din Suceava a ieşit fără nici un fel de dubiu că Ion Lungu are o cotă de încredere şi o intenţie de vot care îl fac, cu o foarte mare probabilitate, câştigător al unui nou mandat de primar. În această situaţie, colegul şi prietenul nostru Ioan Balan a renunţat la candidatura domniei sale şi, în baza discuţiilor din cadrul conducerii judeţene, Ion Lungu a fost desemnat candidat al PNL”, a declarat Ilie Bolojan. El a ţinut să-i mulţumească lui Ioan Balan pentru această decizie, „dar şi pentru tot ceea ce a făcut pentru partid, dovedind că este un membru al PNL pe care te poţi baza la greu”. Bolojan a spus că este convins că Ion Lungu va câştiga un nou mandat de primar al Sucevei şi că împreună cu Gheorghe Flutur vor face un „tandem puternic” pentru municipiu şi pentru judeţ.

El a mai precizat că odată cu desemnarea drept candidat pentru Primăria Sucevei, Ion Lungu va prelua şi preşedinţia Organizaţiei Municipale Suceava a PNL. Miercuri seara, deputatul Ioan Balan a renunţat la preşedinţia acestei organizaţii. Ilie Bolojan a mai anunţat că începând de miercuri, senatorul Gheorghe Flutur este preşedinte unic al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL Suceava. Fostul copreşedinte al filialei judeţene, deputatul Dumitru Pardău, a fost cel care a propus acest lucru, el preluând funcţia de prim-vicepreşedinte coordonator al PNL Suceava.

 

Flutur a spus că până în ultimul moment şi-a dorit susţinerea unui candidat propriu

În ceea ce-l priveşte pe liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, acesta a ţinut să precizeze că până în ultimul moment „poziţia noastră publică” a fost susţinerea unui candidat propriu, din interiorul PNL. „Şi la începutul acestui an reiteram susţinerea mea pentru candidatul nostru, pentru Ioan Balan. Însă sondajul, discuţiile politice şi discuţiile care au fost cu cei doi copreşedinţi ai PNL au făcut să ajungem la situaţia de astăzi. Trebuie să spun aici că a fost un maraton greu, un maraton în opoziţie alături de Ioan Balan, făcut de mine şi de organizaţiile municipală şi judeţeană. Mi-aş fi dorit ca PNL să dea candidatul din interior, dar raţionamentele politice, calculele şi decizia domnului Balan ne-au adus astăzi în această situaţie pragmatică, pentru a mări şansele candidatului nostru la Primăria Sucevei şi a mări şansele la Consiliul Judeţean”, a explicat Gheorghe Flutur motivul pentru care Ion Lungu a fost desemnat candidat al PNL. El i-a mulţumit lui Ioan Balan pentru ceea ce a făcut şi ceea ce va face în cadrul PNL, precizând că acesta rămâne un „membru de nădejde” şi îşi va continua activitatea ca vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Flutur a spus că în calitate de preşedinte unic al PNL va fi „garantul unităţii” în partid. De altfel, Gheorghe Flutur a făcut apel la înţelepciune, maturitate şi echilibru în rândul membrilor PNL Suceava. El a ţinut să aprecieze că Ioan Balan a creat o echipă puternică la organizaţia municipală Suceava, echipă de care PNL are nevoie în continuare. „Legat de candidatura lui Ion Lungu, asta este viaţa. În politică sunt calcule pragmatice. Îi urez bun venit lui Ion Lungu în echipa PNL. Vom lucra în tandem pentru a contribui la modernizarea judeţului şi a municipiului Suceava în continuare”, a mai spus Gheorghe Flutur.

 

Ioan Balan se declară mândru de echipa pe care a format-o în Organizaţia Municipală Suceava a PNL

Fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, a recunoscut în cadrul conferinţei de presă că pentru el „este un moment greu”, adăugând că „nu mi-e uşor şi cred că, omeneşte, fiecare mă înţelege”. „Cum v-am obişnuit în toţi aceşti ani în care am făcut politică, de primă mână la nivel de judeţ, am luat decizii care au fost şi pentru mine bune, dar în principal am luat decizii bune pentru echipă. Şi vorbim aici despre noul PNL la Suceava şi despre o echipă performantă care s-a format la nivelul organizaţiei municipale”, a spus Balan. El a precizat că echipa PNL din municipiul Suceava a fost construită în jurul obiectivului de a câştiga Primăria Suceava.

„Nu îmi este uşor, pentru că mă afectează personal, dar pe de altă parte putem merge mai departe, având în vedere că această echipă are ca principal obiectiv câştigarea primăriei. Este un obiectiv pe care în principal trebuie să-l avem din partea PNL. Asta mi-am asumat tot timpul, şi atunci când mi-am anunţat candidatura pentru Primăria Suceava. Tot timpul am spus că va merge cel mai bun, cel care va fi primul din sondaje”, a precizat Ioan Balan. El a arătat că sondajul de opinie făcut în Suceava de PNL îl onorează, având în vedere că s-a văzut că a fost primul din interiorul PNL. „În acelaşi timp îmi dă de gândit pentru următorul lucru: am văzut determinarea de care a dat dovadă echipa mea, specialiştii care nu erau implicaţi politic şi care au venit alături de mine. Am văzut şi susţinerea de care am parte, şi nu au fost puţini, de la primari din judeţ, de la echipa din municipiu. Lucrul acesta îmi arată că în interiorul PNL sunt apreciat şi oamenii mă cunosc”, a subliniat deputatul liberal. Ioan Balan a arătat că cel mai probabil el este vinovat de faptul că încrederea de care se bucură în interiorul partidului nu a fost transferată şi către suceveni.

Balan a precizat că întotdeauna a fost omul care şi-a urmat partidul, iar acum în mod sigur nu va pleca la o altă formaţiune politică. Ioan Balan a spus că toată construcţia pe care a făcut-o în interiorul PNL Suceava a fost pentru ca acest partid să câştige funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. „Dovadă îmi sunt parcursul meu politic şi performanţele mele electorale. Şi cred că vina în special îmi aparţine mie. Nu are cum să aparţină echipei pentru că aceasta a fost strânsă, sudată în jurul meu, şi s-au văzut rezultatele obţinute în alegerile trecute. Ştiţi bătălia pe care am dus-o la alegerile prezidenţiale în Suceava, când toţi erau împotriva noastră. Am fost cel care a ţinut cu echipa PNL steagul sus”, a precizat Balan. El a arătat că a renunţat la preşedinţia PNL Suceava deoarece a considerat că având un nou candidat este normal să existe o nouă echipă. „Odată cu o nouă candidatură trebuie să avem construită o nouă echipă din care vor face parte, sper eu, majoritatea celor care astăzi sunt în organizaţia municipală”, a mai declarat Ioan Balan.

 

Lungu: "Vreau să le mulţumesc sucevenilor pentru că datorită lor sunt în această situaţie care mă onorează"

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a început discursul prin a le mulţumi în primul rând sucevenilor, subliniind că datorită lor „sunt în această postură care mă onorează”, de candidat din partea PNL pentru un nou mandat. „Vreau să mulţumesc conducerii PNL care mi-a acordat această încredere şi vreau să-i asigur că nu o să-i dezamăgesc. Şi vreau să-i asigur pe toţi foştii şi actualii colegi liberali de toată stima şi consideraţia mea”, a spus Lungu. După revenirea în PNL, Ion Lungu a spus că este un om al dialogului, un om cu care se poate lucra şi şi-a exprimat convingerea că poate colabora cu toată lumea astfel încât PNL să obţină cele mai bune rezultate, atât în Suceava, cât şi în judeţ. El şi-a exprimat speranţa că viitoarea campanie electorală va fi una civilizată, în care să fie prezentate idei importante pentru binele sucevenilor. „Chiar dacă sunt la al treilea mandat tratez problema cu toată responsabilitatea. Voi merge printre blocuri, voi vorbi cu oamenii, pentru că aşteptările sunt foarte mari, sunt probleme nerezolvate şi voi trata această problemă cu toată responsabilitatea. Vreau să cred că în această echipă putem avea succes atât la Suceava, cât şi la nivel de judeţ. Vreau să-i mulţumesc domnului deputat Balan pentru că a făcut un efort deosebit la organizaţia municipală şi acum aceasta este una performantă. Am toată convingerea că voi lucra destul de bine cu organizaţia municipală. Şi vreau să le mulţumesc lui Gheorghe Flutur şi lui Dumitru Pardău pentru primirea făcută la întoarcerea în PNL”, a spus Lungu. El a ţinut să sublinieze că toate deciziile pe care le-a luat în activitatea sa au fost tot timpul în interesul sucevenilor.

Întrebat dacă îi va păstra pe actualii viceprimari, Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, în structura de conducere a primăriei, Ion Lungu a spus că "în acest mandat, da".

 

Pardău se declară mulţumit de ceea ce a realizat în calitate de copreşedinte al noului PNL Suceava

Prezent la conferinţa de presă de ieri, prim-vicepreşedintele coordonator al PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardău, a declarat că este convins de faptul că refacerea tandemul Flutur – Lungu este în beneficiul partidului şi al cetăţenilor acestui judeţ. În acelaşi timp, Dumitru Pardău a spus că la conducerea noului PNL Suceava era îndreptăţit să rămână Gheorghe Flutur. „În noua funcţie pe care o am voi fi alături de Gheorghe Flutur, voi merge în tot judeţul şi voi participa la activităţile PNL, pentru a câştiga alegerile în judeţ”, a spus Pardău. El s-a declarat mulţumit de ceea ce a realizat în perioada în care a fost copreşedinte al noului PNL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu a fost prezentat oficial drept candidat al PNL pentru Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 3131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Ion Lungu a fost prezentat oficial drept candidat al PNL pentru Primăria Suceava2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Promovarile, angajarile se fac ca pe timpuri! trimis de
(12 feb 2016, 13:03:49

Promovarile, angajarile se fac ca pe timpuri: PCR (pile, cunostinte si relatii) plus bani, haosul, lipsa profesionalismului si a raspunderii sunt sustinute si agreate.
Totul e pe principiul dominoului. Daca dispare o piesa, este repede inlocuita pt sustinerea unui sistem mafiot.

Traseismul politic este supapa parvenitilor, a carieristilor. Toti traseistii, trepadusii sunt o apa si-un pamint. Doar bunul simt si educatia, daca este, ar avea pentru unii puterea de a nu se compromite definitiv! Uite cum se ajunge sa fim condusi de asemenea specimene, care nu au pic de demnitate, nu au pic de bun simt si ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca ei ne cred pe noi prosti si naivi, aerieni si nu stim de toate aranjamentele, beneficiile si toate foloasele lor.

,,Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala". Octavian Goga - 1916

2.   Ne-am obisnuit cu el si asta da dependenta trimis de
(12 feb 2016, 15:10:47
Primarul o sa castige iar, pentru ca ne-am obisnuit sa tacem, sa rabdam, sa ne lasam calcati in picioare. In asemenea vremuri sinistre, oare exista viata inainte de moarte ? Ce conteaza ca acest distins domn a dat autorizatii la toate sandramalele multinationale care au rasarit ca ciupercile dupa ploaie. Ce conteaza ca au distrus mica initiativa privata. Ce conteaza ca traficul in oras este sufocant fiind gatuit de hardughiile astea. Ce mai conteaza ca au "spart" astia toate strazile sa inlocuiasca tevile. Rezultatele sant catastrofale pentru ca sant atat de multe avarii datorita lucrarilor de mantuiala dar platite din banii contribuabililor. Ce mai conteaza ca s-a modernizat centrul Sucevei intr-un mod atat de hidos. Singurul lucru care conteaza e sa-si plateasca prostii taxele la timp ca sa aiba de unde jumuli astia. Romanul deja stie, ca daca primeste sau nu o mica pomana pentru a merge la vot, iese tot cine trebuie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de pui (fără coacere) Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simultan – brânza de vacă și pieptul de pui.Avem nevoie de:Trei sferturi de pachet unt de bună calitate, un piept mare... Citeşte