Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2016 - Anul XXI, nr. 35 (6148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Plimbare sfârşită tragic

Un tânăr mort, altul cu fractură la coloană, după accidentul cu un BMW luat în condiţii suspecte de la Robert Marian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani se aflau în autoturismul BMW care s-a zdrobit, miercuri seară, de un zid de beton, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni. În urma accidentului un minor în vârstă de 17 ani a murit, în timp ce un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, a suferit mai multe leziuni, printre care şi o fractură la coloană. Trei dintre tineri sunt fraţi, unul dintre ei fiind adolescentul care a murit, în timp ce un alt frate era la volan, acesta trebuind să trăiască de acum marcat de tragedia pe care a provocat-o. Accidentul de miercuri seară mai are în spate o dramă. Cei patru tineri se aflau în autoturismul BMW al lui Robert Marian, fostul director al Casei Judeţene de Pensii Suceava, care a fost implicat într-un groaznic accident rutier în 2008, după care nu şi-a mai revenit complet. Pe de o parte, Robert Marian susţine că i-a dat cheia de la maşină unuia dintre tineri doar pentru a-i scutura un preş, cei doi fiind amici, în timp ce tinerii au spus că Robert Marian le-a împrumutat autoturismul pentru a face o plimbare.

 

Maşina a plonjat de la o diferenţă de nivel de cinci metri, după care s-a zdrobit de un zid

Din ancheta preliminară a poliţiştilor rutieri rezultă că autoturismul BMW era condus de Ştefan Mîndrilă, în vârstă de 20 de ani, din comuna Şcheia. În maşină se mai aflau fraţii săi, Daniel, de 18 ani şi Paul, în vârstă de 17 ani, plus încă un tânăr, Daniel Duduman, în vârstă de 19 ani, domiciliat în Şcheia. Miercuri, în jurul orei 20.50, cei patru veneau cu maşina dinspre Cumpărătura, iar tragedia s-a petrecut în apropiere de intrarea în municipiul Suceava, în dreptul intersecţiei DN 2 cu şantierul şoselei de centură. Ce se ştie cert este că autoturismul BMW a pătruns pe contrasens şi a ieşit în afara drumului, plonjând practic de la o diferenţă de nivel de aproximativ cinci metri. A urmat un al doilea teribil şoc, autoturismul lovindu-se de un zid din şantierul şoselei de centură nefinalizate. Poliţia nu a putut stabili încă foarte clar cum a ajuns maşina pe contrasens, una dintre variantele probabile fiind că şoferul a intrat într-o depăşire, iar când a văzut o maşină care venea din faţă nu a mai putut controla BMW-ul.

 

Doi tineri încarceraţi, doi găsiţi în afara maşinii

Echipajul de Descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Suceava a găsit două dintre victime în afara maşinii, în timp ce doi tineri erau încarceraţi. Unul dintre tinerii aflaţi în afara maşinii era pe picioarele sale, în timp ce celălalt a fost găsit inconştient. Acesta din urmă, Paul Mîndrilă, a fost declarat în scurt timp decedat, după ce medicii au încercat manevre de resuscitare.

Dintre răniţi, probleme pune starea în care se află Daniel Duduman, tânărul de 19 ani. Ieri, acesta se afla internat în secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean Suceava, având mai multe leziuni, printre care şi o fractură la o vertebră a coloanei cervicale.  

Viteza şi lipsa de experienţă în condus par să fi fost cauzele principale ale cumplitului accident.

 

BMW-ul nu era pentru prima dată la fraţii Mîndrilă

Robert Marian, proprietarul maşinii, a precizat că se cunoaşte de mai multă vreme cu fraţii Mîndrilă, care i-au oferit sprijin, în condiţiile în care el se deplasează cu greutate, în urma cumplitului accident în care a fost implicat în 2008. Unul dintre fraţi, Daniel, are un dosar penal după ce Robert Marian a reclamat la poliţie acum mai bine de un an că i-a furat maşina. Furtul nu a putut fi probat, dar tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, în condiţiile în care a fost prins la volan când era încă minor. De precizat că fratele mai mic, Paul, cel care a murit în accidentul de miercuri seară, nu avea dosar penal pentru conducere fără permis, poliţiştii făcând o confuzie între cei doi fraţi, Paul şi Daniel.

Aşadar, cert este că BMW-ul a ajuns în mai multe rânduri la fraţii Mîndrilă, împrumutat sau furat, depinde de varianta fiecăruia. Robert Marian susţine că una dintre cheile maşinii sale se afla la Daniel Mîndrilă, însă el nu şi-a dat în nici un caz acordul pentru ca acesta sau fratele său mai mare să-i conducă maşina. Această încrengătură nu este deocamdată anchetată de poliţie, lucrurile urmând a se schimba doar dacă Robert Marian va depune plângere penală, pentru furtul sau pentru distrugerea maşinii sale. Deocamdată poliţiştii au deschis dosar penal pe numele tânărului care s-a aflat la volan, Ştefan Mîndrilă, în vârstă de 20 de ani, pentru „ucidere din culpă” şi pentru „vătămare corporală din culpă”.

 

Accidentul din 2008, la câteva sute de metri de locul tragediei de acum două zile

În februarie 2008, Robert Marian, pe atunci director al Casei Judeţene de Pensii Suceava, a fost implicat într-un grav accident, în urma căruia nu şi-a mai revenit în totalitate, la câteva sute de metri de locul tragediei de miercuri seară. Atunci, autoturismul Dacia Logan condus de Robert Marian, ieşit din curtea de la Auto Mitric, a fost lovit violent de o altă maşină, care avea prioritate. Impactul a fost extrem de violent, Robert Marian suferind leziuni foarte grave, care l-au ţinut luni de zile pe pat de spital. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr mort, altul cu fractură la coloană, după accidentul cu un BMW luat în condiţii suspecte de la Robert Marian.
 Vizualizări articol: 8125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 10 voturi
Un tânăr mort, altul cu fractură la coloană, după accidentul cu un BMW luat în condiţii suspecte de la Robert Marian2.3510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cauze trimis de
(12 feb 2016, 14:14:25
Pacat ...tineri!! Dar cineva verifica starea cauciucurilor , suspensiilor , directiei si frinele la accidentele ce se intimpla pe soselele din ro? Stim toti cum se trece la itp , Sintem prea saraci si mindri sa punem cauciucuri bune ( unde sute de ingineri fac teste si probe (adac) ) si punem chinazarii sau ce arunca la gunoi europenii. Suspensii cele mai proaste ce exista , iar frinare se face cu doua roti ca schimbarea lichidului la 5 ani max si aerisirea frinelor e tabu. Dar cind ai nevoie 5 secunde de toate astea iti dai seama ( daca scapi cu viata) de calitatea lor pt siguranta ta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de pui (fără coacere) Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simultan – brânza de vacă și pieptul de pui.Avem nevoie de:Trei sferturi de pachet unt de bună calitate, un piept mare... Citeşte