Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 feb 2014 - Anul XIX, nr. 37 (5546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: Creşterea economică, admiţând că nu e doar pe hârtie, nu se regăseşte în buzunarele românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că, în condiţiile în care creşterea Produsului Intern Brut de 3,5% nu este „doar scrijelită din pix”, este complet irelevantă, atât timp cât nu se regăseşte în buzunarele românilor. Flutur a spus că deşi actuala guvernare a anunţat o creştere economică, aceasta nu se regăseşte în creşterea nivelului de trai, nici în veniturile de la bugetul de stat, adică în posibile investiții.

„Probabil creșterea economică se vede foarte bine exclusiv în buzunarul clientelei politice a USL și al baronilor locali. Avem o creștere economică făcută din investiții tăiate și para-tăiate. Această creștere economică se bazează în principal pe exporturi și agricultură. Adică Guvernul Ponta se laudă cu lucrurile din economie care nu stau în puterea lui, în condiţiile în care exporturile producătorilor români depind de cererea pe piețele externe, iar agricultura depinde de vreme. Nici piețele externe, nici vremea nu stau în puterea lui Victor Ponta și a Guvernului său”, a precizat liderul PDL Suceava.

El a adăugat că, deşi există o creștere de 3,5%, Guvernul Ponta a strâns cu 10 miliarde de lei mai puțin la buget, deşi a introdus 35 de noi taxe și impozite în ultimii doi ani. „Practic, ne lăudăm cu un PIB mai mare, însă avem mai puțini bani. Exact așa simte fiecare român. Cifrele pe care ni le vinde Ponta nu țin de foame. Guvernarea USL se laudă cu creșteri de procente la hectar ca pe vremea comuniștilor și, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, românii sărăcesc. Iar Victor Ponta vorbește despre iluzii”, a subliniat Gheorghe Flutur. El a precizat că în situaţia în care există totuşi o creștere economică, după cum susține USL, atunci Guvernul condus de Victor Ponta trebuie să renunțe la cele 35 de taxe noi introduse în ultimii doi ani, iar introducerea accizei de 7 eurocenți la combustibil nu îşi mai are rostul. De asemenea, Flutur a spus că în condiţiile unei creşteri economice, Guvernul ar trebui să reducă imediat CAS-ul cu 5 puncte procentuale.

„USL zice că economia duduie, însă 80 de firme se închid în fiecare zi, șomajul crește, iar investițiile lipsesc cu desăvârșire. Avem cu 50.000 de locuri de muncă mai puțin în ultimul an. Acesta este realitatea economiei românești. Este revoltător cum guvernarea USL se folosește de o creștere economică pe hârtie. Este un comportament politicianist care are drept unic obiectiv anul electoral 2014”, a încheiat Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Creşterea economică, admiţând că nu e doar pe hârtie, nu se regăseşte în buzunarele românilor.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur: Creşterea economică, admiţând că nu e doar pe hârtie, nu se regăseşte în buzunarele românilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasa-ne frate trimis de
(17 feb 2014, 17:59:07
Domnule Flutur,dar pe vremea matale cum a fost cand mi-ai luat din buzunar 25% din salar?Cum era cand se faceau maretele investitii sali de sport in sate cu trei babe,stadioane in panta,parcuri in paduri si parcuri la tara?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei