Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 8 (5215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Divergenţe serioase

A intrat dihonia în PP-DD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima întâlnire a reprezentanţilor PP-DD din Suceava din acest an a fost una extrem de tensionată. Butoiul nemulţumirilor a cuprins nu doar eşaloanele doi şi trei, ci şi persoane care au jucat un rol important în economia recentă a partidului, în special la alegerile generale din 9 decembrie.

Şedinţa a fost convocată pentru joi după-amiază, începând cu orele 17.00. Prezenţa unui agent de pază al unei firme specializate în astfel de servici, convocat cel mai probabil de preşedintele interimar al PP-DD Suceava, Traian Tudor, nu a făcut altceva decât să agite şi mai mult spiritele încinse.

Lui Tudor i s-a reproşat că a transformat şedinţa într-un circ şi i s-a transmis că oamenii din partid nu sunt nişte huligani de care să se teamă.

A fost doar preludiul unor discuţii aprinse şi pe alocuri deloc principiale.

Membrii PP-DD au ridicat mai multe probleme, dar în cele mai multe cazuri totul a rămas în aer, Traian Tudor preferând să-i ducă cu vorba pe nemulţumiţi.

 

Trecutul Monei Săndulescu, motiv de ceartă

„Subiectul” Mona Săndulescu a fost pe „ordinea” de zi, ridicând tensiunea şedinţei. Cel care a pus-o în discuţie pe Mona Săndulescu a fost Marin Buraciuc, fost candidat al PP-DD la alegerile de anul trecut pentru un post de deputat pe Colegiul 6 Rădăuţi.

Acesta a spus răspicat că Mona Săndulescu nu are ce căuta în partid pentru că afectează imaginea PP-DD Suceava. Ca argument, Buraciuc a venit cu scandalurile în care Mona Săndulescu a fost implicată şi a apărut în presă în perioada când ocupa o funcţie de conducere la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Suceava.

Mai mult, s-a sugerat că Mona Săndulescu nu a fost trup şi suflet cu PP-DD, ci a făcut jocurile PDL, la fel cum s-a întâmplat şi cu Marian Ionescu, fostul primar al municipiului Suceava.

Conflictul a fost aplanat, cel puţin pentru moment, de intervenţia preşedintelui interimar al PP-DD Suceava. Traian Tudor a garantat  pentru Mona Săndulescu şi le-a cerut celor care o vor mai ataca pe viitor să vină şi cu documente.

 

Lista de consilieri judeţeni, aruncată în aer

Nici Traian Tudor nu a fost menajat de oamenii prezenţi la şedinţă. Impunerea lui Petru Preutescu în funcţia de consilier judeţean în locul proaspătului deputat Cezar Cioată a stârnit controverse importante. Aflat pe locul 22 pe lista de consilieri judeţeni ai PP-DD, Preutescu a fost impus practic de Traian Tudor în această funcţie. Candidaţii aflaţi pe locurile 7 şi 8, Radu Iacoban şi Dumitru Matei, s-au revoltat împotriva şefilor PP-DD Suceava, considerând că s-au făcut abuzuri, iar democraţia din partid este pur şi simplu călcată în picioare.

Cei doi membri PP-DD, dar şi Saveta Ionesi, aflată pe locul 10 pe lista de consilieri judeţeni, au refuzat să se retragă de pe listă pentru a permite numirea lui Petru Preutescu, candidat aflat pe locul 22 pe listă.

Cel mai probabil, cei care s-au opus deciziei anunţate de Traian Tudor îşi vor pierde calitatea de membru PP-DD şi ca urmare nu vor mai putea prinde nici postul de consilier judeţean pe care consideră că-l meritau.

O altă problemă ridicată joi seară a fost aceea a sumelor de bani pe care candidaţii la alegerile parlamentare le-au plătit şi pe care doresc să le primească înapoi. Este vorba de 3.500 de lei de candidat, bani pe care Biroul Electoral Judeţean se pare că încă nu i-a returnat.

Şedinţa s-a finalizat după mai bine de trei ore, dar nu este exclus ca bomba nemulţumirilor să explodeze în scurt timp în PP-DD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A intrat dihonia în PP-DD Suceava.
 Vizualizări articol: 2094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
A intrat dihonia în PP-DD Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 ian 2013, 23:54:02
Vinovati de acest dezastru din PP-DD sunt Vieru Lacramioara si cu Traian Tudor sau principali vinovati.
Arteni Adrian a aduso pe Mona Sandulescu la partid dar cand a fost demis A.A., Mona S. nu a mai venit la partid, a fost readusa de Vieru Lacramioara, V L. a numit si candidati la alegerile parlamentare asa om asa candidati. Au fost candidati care nu avea nici macar o diploma de LICENTA pentru uni inseamna foarte mult. Rusine sa va fie ati adus toti si toate betivele.
2.   Comentariu trimis de
(14 ian 2013, 23:58:17
Dl. Cazacu nu mai fiti asa vehement daca nu era Arteni Adrian nu erati candidat de pe listele PP-DD la alegerile locale, de ce nu ati ramas la PRM sau la PP-Legea Cojocaru.
Ati uitat cum ati fost trecut pe locul 9 la CJ. e buna coruptia pentru uni, intrebati pe Arteni cati bani ia-ti dat si alte foloase...........ciocul mic Cu STIMA ICHIM.
3.   Sondaj trimis de
(26 ian 2013, 14:45:48
Daca esti din judetul Suceava te rog sa completezi acest chestionar www.isondaje.ro/sondaj/2715426 . Nu o sa dureze mai mult de 5 minute si ajutorul tau o sa-mi fie de mare folos pt lucrarea de licenta . Multumesc anticipat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei