Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Luhan: Scleroza multiplă va fi tratată la fel pe întreg teritoriul statelor UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PDL, suceveanul Petru Luhan, a anunţat că scleroza multiplă va fi tratată în acelaşi fel pe întreg teritoriul statelor Uniunii Europene. Luhan a arătat că a iniţiat recent o declaraţie scrisă privind tratamentul sclerozei multiple, prin care a convins mai mult de jumătate dintre reprezentanţii Parlamentului European, strângând 408 de semnături, că Europa trebuie să recurgă la politici şi tratamente standardizate pentru persoanele care suferă de această boală. El a arătat că potrivit ultimelor informaţii, în Europa, numărul bolnavilor de scleroză multiplă este în creştere, acesta fiind estimat la peste 600.000 de persoane. Europarlamentarul PDL a mai spus că aceleaşi date arată că există diferenţe sensibile la nivelul statelor UE în ceea ce priveşte calitatea tratamentelor practicate şi accesul la îngrijire specializată.

„Accesul la medicamentele care îmbunătăţesc starea pacienţilor variază în ţările UE de la 7% la 80%. Pe de altă parte, această boală apare de cele mai multe ori la vârste active, respectiv între 20 – 40 de ani. Astfel, sunt bolnavi care părăsesc devreme câmpul muncii, dezintegrându-se social pentru că nu au parte de cele mai bune tratamente în ţara de origine. Sunt, de asemenea, persoane afectate de scleroză multiplă care nu îşi permit să meargă în centrele europene, în care  personalul medical este specializat în tratarea acestei boli. Este inuman ca din cauza unor astfel de lipsuri, persoanele afectate de această boală să devină o categorie socială fără prea multe opţiuni de tratare. Am cerut ca Europa să intervină prin politici care să ajute aceşti bolnavi şi să le ofere tratamente de cea mai bună calitate, indiferent despre ce ţară a UE vorbim”, precizează europarlamentarul Petru Luhan.

El a explicat că declaraţia adoptată în plenul Parlamentului European prevede standardizarea tratamentelor pentru scleroză multiplă pe întreg teritoriul statelor UE, specializarea cadrelor medicale în tratarea acestei afecţiuni, mai multe fonduri pentru cooperarea ştiinţifică a statelor UE în domeniul cercetării şi identificării celor mai bune forme de tratare a acestei afecţiuni, politici flexibile de angajare a acestor persoane şi un registru unic european al tuturor bolnavilor de scleroză multiplă.

Luhan a subliniat că în România sunt peste 10.000 de bolnavi de scleroză multiplă, însă datele sunt de acum patru ani. „Nu suntem la zi cu inventarierea naţională a acestor persoane. Cazul ţării noastre nu este singular. Există multe alte state europene care nu pot preciza cu exactitate numărul bolnavilor de scleroză multiplă. Pe de altă parte, România susţine financiar aceste tratamente, însă ele sunt cu mult diferite faţă de cele aplicate în ţări precum Germania sau Italia. Prin adoptarea declaraţiei scrise de către PE, aceste deficienţe vor fi corectate în beneficiul bolnavilor de scleroză multiplă din UE”, a încheiat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: Scleroza multiplă va fi tratată la fel pe întreg teritoriul statelor UE.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Luhan: Scleroza multiplă va fi tratată la fel pe întreg teritoriul statelor UE3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei