Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Nechifor atrage atenţia că mai multe primării nu vor putea organiza alegerile locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a atras atenţia că mai multe primării din judeţ, în special cele conduse de PSD şi PNL, nu vor putea să organizeze alegerile locale din data de 10 iunie 2012. Nechifor a explicat că aceasta va fi consecinţa unei decizii a Guvernului României, care a hotărât că o parte din cheltuielile cu organizarea alegerilor vor fi suportate din bugetele administraţiilor publice locale. El a declarat că primăriile nu vor putea asigura aceste fonduri, în condiţiile în care nu au prins în buget sumele necesare pentru organizarea alegerilor locale.

„Primăriile şi-au aprobat bugetul în lunile ianuarie-februarie, când era aşteptată organizarea de alegeri comasate, în toamnă. În această situaţie este foarte greu, chiar imposibil să facem schimbări în ceea ce înseamnă contabilitatea primăriilor, prin a lua bani dintr-o parte şi a-i muta în alt capitol bugetar pentru susţinerea de alegeri locale”, a spus Nechifor.

El a mai precizat că primăriile nu au bani pentru organizarea secţiilor de votare, pentru plata membrilor din birourile electorale locale, pentru ştampile sau buletine de vot. Liderul PSD Suceava a arătat că aceste probleme s-ar putea rezolva în situaţia în care Guvernul va aloca banii necesari din fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului, în condiţiile prevăzute de lege. Nechifor a arătat că o primărie ar trebui să aloce din bugetul propriu, în medie, o sumă de 40.000 de lei.

Pe de altă parte, el l-a acuzat pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu că alocarea ultimilor bani de la Guvern pentru primării s-a făcut doar pe criterii politice. Făcând referire la judeţul Suceava, Nechifor a spus că primăriile conduse de PSD şi PNL au primit „doar virgula”. Cătălin Nechifor a explicat că din suma de 15,82 de milioane de lei, primăriile PSD şi PNL au primit doar 0,72 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor atrage atenţia că mai multe primării nu vor putea organiza alegerile locale.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor atrage atenţia că mai multe primării nu vor putea organiza alegerile locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(10 apr 2012, 12:59:33
Nechifore unde ai stat ascuns atata timp si lumea nu stia de tine mai stiuitoruleee..Ti-ai facut aparitiaaa?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei