Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2012 - Anul XVII, nr. 39 (4944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Liberalii îi cer lui Lungu să pună în funcţiune sistemul de supraveghere video din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii îi solicită primarului Sucevei, Ion Lungu, să pună în funcţiune sistemul de supraveghere video din municipiul reşedinţă de judeţ. Liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, susţine că deşi conducerea primăriei a anunţat că cele 108 camere de supraveghere video au fost pus în funcţiune încă din luna mai a anului trecut, acestea nu sunt funcţionale. Băişanu a precizat că a descoperit acest lucru după ce doi membri ai PNL ale căror maşini au fost vandalizate s-au dus la Primăria Suceava pentru a solicita imaginile surprinse de camerele video.
„Când au ajuns la primărie, li s-a spus că acele camere nu filmează pentru că nu sunt puse în priză. Poate domnul Ion Lungu nu ştie ce fac cei care ar trebui să aibă grijă de acest sistem de supraveghere video şi din acest motiv facem un apel să ia măsuri urgente pentru punerea lui în funcţiune”, a declarat Alexandru Băişanu.
El a criticat faptul că investiţia pe fonduri europene în montarea celor 108 camere de supraveghere video nu este funcţională. „La momentul acesta avem o investiţie foarte mare, fără valoare pentru comunitate. Dar sunt convins că Ion Lungu va rezolva această problemă”, a mai spus Băişanu.
Pe de altă parte, acesta s-a declarat nemulţumit de modul în care firma Rosal se ocupă de deszăpezirea străzilor din Suceava, în special a celor din cartiere. Preşedintele PNL Suceava a arătat că liberalii au criticat în mai multe rânduri faptul că maşinile Rosal au deszăpezit doar străzile principale din Suceava, iar atunci când utilajele au ajuns totuşi şi pe străzile din cartiere, lucrările nu au fost de calitate.
„Am văzut o maşină Rosal în cartierul în care locuiesc că mergea cu mare viteză şi cu lama coborâtă la 20 – 30 de centimetri de asfalt şi nu reuşea să strângă nici măcar fulgii care cădeau. În rest, în cartierele unde utilajele lăsau totuşi lama mai jos, toate maşinile parcate pe margine au fost îngropate în zăpadă”, a afirmat Alexandru Băişanu. El i-a recomandat primarului Ion Lungu să folosească banii din taxa de ecologizare pentru a strânge zăpada de pe străzile Sucevei.

 

Vornicu nu este de acord cu montarea „Arcurilor de triumf” la intrările în Suceava

La rândul său, vicepreşedintele PNL Suceava, consilierul local Corneliu Vornicu, a declarat că liberalii nu sunt de acord cu proiectul primarului Ion Lungu de a monta porţi după modelul „Arcului de triumf” la intrările în municipiul reşedinţă de judeţ.
„Atât eu, cât şi colegii din PNL Suceava suntem nemulţumiţi de intenţiile primarului Ion Lungu de a instala la intrările în municipiu nişte porţi de intrare, de tipul <Arc de Triumf>. Considerăm că în această perioadă grea, primarul Ion Lungu ar trebui să se gândească cum să gestioneze banul public eficient şi să-l cheltuiască cu adevărat în folosul cetăţenilor acestui oraş”, a spus Vornicu.
El a adăugat că suma alocată de primărie pentru acest proiect, respectiv cinci milioane de lei, este mult prea mare, în condiţiile în care sucevenii nu ar avea nici un avantaj în urma montării acestor porţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii îi cer lui Lungu să pună în funcţiune sistemul de supraveghere video din Suceava.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Liberalii îi cer lui Lungu să pună în funcţiune sistemul de supraveghere video din Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eu zic sa tina lama pe-o parte trimis de
(17 feb 2012, 11:07:28
Legat de Rosal si de mersul prin cartiere, zice nea Baisanu asa:
1 - mergea cu lama ridicata la 20-30 cm nereusind sa indeparteze zapada
2 - pe unde a coborat lama a "ingropat" masinile parcate in zapada

Pai bre omu', naiba sa va cheptene ca nu inteleg ce doresti matale. Nu-i bine nici cand umbla cu ea ridicata, nici cu ea coborata. Lama, fireste.
2.   NEDUMERIRE trimis de
(17 feb 2012, 13:32:10
POATE NUMAI DIRECTIA A IV-A,CONTRA-INFORMATII LIBERALE,A CERUT O ASFEL DE MONITORIZARE,UITA CA MONITORIZAREA POATE FI RECIPROCA,MAI ALES CAND E VORBA DE AFACERI DUBIOASE,EVAZIUNE,JAFUL DIN MINERIT,FORAJE,DESEURI TOXICE SI PERICULOASE,ETC!!!
3.   Comentariu trimis de
(17 feb 2012, 14:33:21
cei de la pnl ar trebui sa se informeze mai bine. sistemul merge, trebuie sa te adresezi politiei pt a obtine imaginile.
4.   Camerele functioneaza trimis de
(17 feb 2012, 14:44:32
Eu din ce stiu functioneaza camerele de supraveghere, dar e o anumita procedura pentru a putea avea acces la o anume inregistrare. Nu cred ca in articol dl nu vorbeste in cunostinta de cauza.
5.   Comentariu trimis de
(17 feb 2012, 14:58:54
Sistemul functioneaza foarte bine chiar.Daca Pnl-istii nu fac nimic pentru orasul asta, macar sa se informeze cum trebuie inainte de a face o acuzatie. Sau nici de asta nu sunteti in stare?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei