Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Luhan: Parlamentul European se implică în combaterea corupţiei din sportul european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a anunţat că Parlamentul European a adoptat săptămâna aceasta, la Strasbourg, declaraţia scrisă privind combaterea corupţiei din sportul european. Luhan a precizat că Parlamentul European solicită Comisiei Europene să reglementeze pariurile online, prin stabilirea unor autorizaţii de funcţionare pentru operatori.

„De asemenea, se propune stabilirea unor măsuri specifice de combatere a vânzării meciurilor şi întoarcerea cinstită la regulile iniţiale ale sportului prin recunoaşterea dreptului de a paria al organizatorilor competiţiilor sportive. Plecând de la o problemă comună la nivel european, consider că este momentul să intervenim cu măsuri şi instrumente concrete pentru combaterea corupţiei în sport şi, în acest sens, Parlamentul European a făcut săptămâna aceasta un prim pas. Iniţiativa de a reglementa la nivelul UE pariurile online va îmbunătăţi calitatea competiţiilor sportive şi a actului sportiv în sine, rezultatul acestor competiţii fiind decis pe terenul de joc şi nu în casele de pariuri", a spus Petru Luhan.

El a mai explicat că, prin acest document, Parlamentul European cere Comisiei Europene să coordoneze, împreună cu guvernele statelor membre, un studiu pe scară largă cu privire la incidentele de corupţie din sportul european, consultând toate părţile implicate.

Petru Luhan a mai declarat că prin această declaraţie scrisă se solicită Comisiei Europene şi statelor membre ale UE să evidenţieze în mod specific legăturile dintre activităţile de crimă organizată şi pariurile legale şi cele ilegale, agenţi sportivi, arbitri, funcţionari ai cluburilor şi sportivi, care urmăresc în mod fraudulos stabilirea anticipată a rezultatelor meciurilor sportive europene.

Pe de altă parte, trebuie spus că în cursul săptămânii trecute, europarlamentarul Petru Luhan, alături de atacantul Adrian Mutu, a lansat o campanie de promovare a sportului în rândul copiilor, ca modalitate de a combate sedentarismul şi obezitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: Parlamentul European se implică în combaterea corupţiei din sportul european.
 Vizualizări articol: 1072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luhan: Parlamentul European se implică în combaterea corupţiei din sportul european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei