Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2011 - Anul XVI, nr. 136 (4734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: Regionalizarea României ar trebui să intre în vigoare imediat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, în cursul zilei de ieri, că reorganizarea teritorială a României ar trebui să fie făcută imediat, de preferat în cursul acestei veri.

Prim-vicepreşedinte al PD-L, Flutur a subliniat că democrat-liberalii susţin o reorganizare administrativ teritorială mai eficientă a României, în condiţiile în care actuala organizare este făcută în baza unui act administrativ din anul 1968, pe judeţe. El a mai spus că regionalizarea României ar trebui să fie făcută în cursul acestei veri, astfel încât să se ştie ce trebuie făcut la viitoarele alegeri.

„La momentul acesta discutăm cu partenerii din coaliţia de guvernare dimensiunea organizării teritoriale a României. Personal consider că este nevoie de o reorganizare, care trebuie făcută cu o maximă atenţie, pe principiul descentralizării până la capăt, în temeiul actualei Constituţii. Dacă s-ar putea modifica actuala Constituţie ar fi ideal, pentru că sunt multe lucruri de modificat”, a declarat Flutur.

El a adăugat că dimensionarea viitoarelor regiuni sau judeţe trebuie făcută în aşa fel încât să crească absorbţia fondurilor europene şi să existe o coordonare eficientă a acţiunilor de investiţii şi dezvoltare regională.

„Dacă ne gândim ce se întâmplă acum, avem şi experienţe pozitive, dar avem şi experienţe triste. Prea multe decizii se aşteaptă din altă parte şi cred că regiunile trebuie să aibă un grad de autonomie în ceea ce priveşte prioritizarea banilor care vin de la Uniunea Europeană”, a mai precizat prim-vicepreşedintele PD-L.

Gheorghe Flutur a spus că, din punctul său de vedere, această formă de regionalizare ar trebui să intre în vigoare imediat. El a amintit că de aproape trei ani ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord – Est, structură care nu are „un statut juridic care să dea forţă”.

„Facem drumuri care nu trec prin mai multe judeţe, nu stabilim marile priorităţi. După părerea mea, Regiunea de Nord-Est, care este o regiune săracă, trebuie să aibă interes pentru a primi cât mai mulţi bani de la Uniunea Europeană”, a arătat Gheorghe Flutur.

 

„Ambiţia este să aduc proiecte pentru zonă”

El a declarat că discuţiile legate de dimensiunile viitoarelor regiuni sunt sensibile, deoarece „fiecare ţine la zona lui, la judeţul lui şi la identitatea lui”.

Prim-vicepreşedintele PD-L a spus că, din punctul său de vedere, Suceava este o zonă cu amprentă culturală puternică, cu istorie şi tradiţii. Gheorghe Flutur a subliniat că nu va avea nici o problemă în a candida pentru o funcţie de conducere a viitoarei structuri regionale care va include şi judeţul Suceava.

„Dacă vor vrea sucevenii, regiunea respectivă sau partidul din care fac parte, nu am nici un fel de reţinere să candidez pentru o funcţie de reprezentare în această nouă unitate administrativă. Şi asta pentru că ambiţia este să aduc proiecte pentru zonă. Şi când e vorba de Suceava, indiferent care va fi forma regiunii, mă voi bate să aduc proiecte. Cu preţul de a candida la viitoarele alegeri locale”, a spus Flutur. El a precizat că, în opinia sa, viitoarele regiuni ar trebui să aibă minim 1,5 milioane de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Regionalizarea României ar trebui să intre în vigoare imediat.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Flutur: Regionalizarea României ar trebui să intre în vigoare imediat3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cel mai bun trimis de
(11 iun 2011, 18:50:47
zice opozitia ? zice si elhappy stie cum sa traga voturi
2.   Domnule FLUTUR... incepi să prinzi fluturi ! trimis de
(12 iun 2011, 08:15:47

Bine zicea cineva : si după ce se termină cu fondurile europene, ce facem? ne reorganizăm inapoi, in judeţe?" - chiar ne credeţi proşti ? Se ascund ceve afaceri necurate sub masca asa zise-i reorganizări teritoriale ! Trebuie ceva bani tocaţi si mascaţi in cava accţiune.Şi-apoi cine crede ideea pe care o tot repetaţi atât d-voastră cât si alţi lideri -ca nişte papagali - idee potrivit căreia" o să crească absorbţia fondurilor europene şi o să existe o coordonare eficientă a acţiunilor de investiţii şi dezvoltare regională". Absorţia nu o să crească si nici eficienţa si nici actiunea de care vorbiţi nu o să" zburde "- de dragul reorganizării noastre teritoriale . Fondurile nu sunt accesate din cauza prostiei ,din incompetenţa, din birocraţia şi din alte multe motive şi interese ! Nu daţi vina pe organizarea teritorială - că nu merge ! Lucrările de autostrăzi , de aemenea sunt date pe spagă caăre societăţi care sunt neserioase , nu fac lucrările la timp si pe deasupra deşi licitează cerând sume enorme (de 4 -5 ori cat e in realitate ) pt a o finaliza...pe parcurs mai suprasolicită bani desi nu se justifică ...De ce va grăbiţi ca " si mireasa la pat " ... cu această reorganizare teritorială ,vă e frică că o sa pierdeţi alegerile şi nu o să mai puteţi 'implementa" mânăria" de făcut bani ? La cetaţeni v-aţi gândit cât iar costa de schimbat toate actele de persoană (nu mai zic cât o sa ajungă de familie) buletin , permis auto , certificate de tot felul , paşapoartae,intabulări , contracte ...aşa de dragul unui moft prost de-al d-voastra ?Astea nu sunt treburi care se fac pe timp de criza , domnilor politicieni !Si nici motivul pt care doriti să faceţi regionalizarea României...nu e unul credibil ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei