Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2011 - Anul XVI, nr. 78 (4676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Donțu: Plafonarea salariilor profesorilor este un abuz la adresa statului de drept

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Donţu, consideră că decizia Guvernului României de a plafona salariile profesorilor reprezintă un abuz la adresa statului de drept.

Donţu a declarat că prin hotărârea de plafonare a salariilor cadrelor didactice, Guvernul condus de Emil Boc continuă atacul la adresa acestora. „Când a venit criza economică, profesorii au avut, pentru a câta oară, bunul-simţ de a accepta să primească creşterile atunci când se va putea, din punct de vedere economic. Iar acum ce vrea să facă Guvernul? Vrea să blocheze definitiv posibilitatea acestor oameni de a beneficia de drepturile conferite printr-o lege pe care am votat-o în unanimitate, pe care Băsescu a promulgat-o şi pe care PD-L şi şeful statului s-au bătut să şi-o asume. Este inacceptabil ca Guvernul să modifice decizii ale instanţelor, modificând legi, sau venind cu altele noi. Este o practică abuzivă, ce arată lipsa oricărui respect faţă de regulile statului de drept”, a spus preşedintele executiv al PSD Suceava.

El a adăugat că actualul Executiv „are la activ” cele mai multe ordonanţe de urgenţă declarate neconstituţionale, depăşind cu mult celelalte guverne care au condus România. Donțu a mai precizat că decizia de plafonare a salariilor profesorilor este un nou exemplu legat de intenţia Guvernului de a bloca hotărâri ale instanţelor. „Nimeni nu vrea să facă cheltuieli nesustenabile. Dar înainte de a le cere oamenilor să strângă cureaua, trebuie ca austeritatea să lovească în contractele date clientelei PD-L. Abia apoi trebuie să cerem oamenilor să fie solidari. Din criză au ieşit doar Udrea, Boc şi Băsescu. Majoritatea românilor încă o duc extraordinar de greu. Probabil că înainte de alegeri, PD-L îşi va asuma răspunderea pe un proiect care să statueze faptul că, indiferent de rezultatul scrutinului, PD-L a câştigat”, a încheiat Ovidiu Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donțu: Plafonarea salariilor profesorilor este un abuz la adresa statului de drept.
 Vizualizări articol: 1988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Donțu: Plafonarea salariilor profesorilor este un abuz la adresa statului de drept5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 apr 2011, 21:58:36
Sper ca atunci cand veti ajunge la guvernare sa reparati aceste nedreptati si sa redati profesorilor demnitatea si speranta unui trai decent.
2.   INCA O ILEGALITATE trimis de
( 5 apr 2011, 09:32:43
Guvernul portocaliu,este pe cale de a comite o noua ilegalitate,plafonarea salariilor profesorilor.Pentru a fi mai pe intelesul cititorilor este necesar sa precizez;este vorba de sumele castigate prin justitie asupra salariilor diminuate de guvern cu 25% care au fost contestate in justitie si aceasta a hotarat ca profesorii au dreptate.Prin urmare,profesorii nu solicita nimic in plus.
Daca guvernul in ciuda protestelor facute chiar de unii parlamentari pdl,va elabora o hotarare de guvern,aceasta va fi ilegala si poate suferi toate consecintele,iar imaginea actualului guvern va fi si mai mult terfelita.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei