Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Contre

Război între PSD şi PD-L din cauza SC Drumuri şi Poduri SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Declanşarea procedurii de insolvenţă voluntară a SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a aprins spiritele între reprezentanţii PSD şi PD-L. Cererea pentru declararea insolvenţei la firma la care unic acţionar este Consiliul Judeţean l-a făcut pe vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean Ovidiu Milici, să decare în cadrul unei conferinţe de presă că vinovată pentru această situaţie este actuala conducere PD-L a judeţului Suceava.

Milici a precizat că în 2008, atunci când PSD a predat democrat-liberalilor conducerea Consiliului Judeţean Suceava, SC Drumuri şi Poduri SA avea în conturi suma de 80 de miliarde de lei vechi, iar în momentul de faţă societatea are datorii de peste 150 de miliarde de lei vechi. El a mai spus că declanşarea procedurii de insolvenţă voluntară este legată şi de atribuirea contractului de întreţinere a drumurilor din judeţ firmei Transporturi Auto Botoşani.

„SC Drumuri şi Poduri a fost adusă în această stare de către actuala administrare PD-L-istă a Consiliului Judeţean Suceava.

Această societate a fost indusă intenţionat în stare de faliment şi se doreşte moartea ei şi vânzarea activelor clientelei politice. Tot calvarul SC Drumuri şi Poduri SA a început în momentul în care contractul de întreţinere a drumurilor judeţene au fost dat firmei Transporturi Auto a lui Conţac. Din acel moment, societatea Drumuri şi Poduri Suceava a intrat într-un declin vertiginos”, a spus Milici.

El a contestat şi acuzaţiile aduse de conducerea PD-L a CJ Suceava cu privire la realizarea unor lucrări ilegale de modernizare a mai multor drumuri judeţene, în perioada 2007 – 2008, în sumă de 82 de miliarde de lei vechi. Milici s-a declarat convins de faptul că firma Drumuri şi Poduri SA va câştiga procesul pe care îl are pentru recuperarea acestor fonduri.

„S-au executat 12 drumuri judeţene. Acele drumuri nu sunt în aer, iar oamenii beneficiază de ele. Şi suntem convinşi că acest proces va fi câştigat, iar banii vor intra în conturile societăţii. Am înţeles că mai marii Consiliului Judeţean au reclamat acest lucru la DNA. Nu avem nimic împotrivă. Dar văd că nu se spune nimic de ceea ce s-a întâmplat după anul 2008”, a spus Milici, care a mai arătat că SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a primit doar 1 % din lucrările de 300 de miliarde de lei vechi efectuate pentru refacerea efectelor calamităţilor de anul trecut.

Nu în ultimul rând, el a precizat că intenţia conducerii PD-L Suceava este de a lăsa această societate „să moară”, lăsând astfel fără serviciu câteva sute de suceveni.

 

Cadariu: „Nu permitem să primim lecţii de la cei care sunt vinovaţi pentru stagnarea dezvoltării acestui judeţ”

În replică la acuzaţiile aduse de Ovidiu Milici, vicepreşedintele PD-L al CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat că social-democraţii „se manifestă foarte frumos cu o nouă ipocrizie de primăvară”. C

adariu a spus că în timp ce PSD Suceava încearcă să dea lecţii, conducerea PD-L a CJ Suceava caută soluţii pentru 59 de primării sucevene care la sfârşitul lunii martie a.c. trebuie să plătească peste cinci milioane de euro, reprezentând ratele şi dobânzile la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”, iniţiat de fosta administraţie PSD a judeţului.

„Ne dau lecţii nouă, celor care încercăm să găsim soluţii la problemele generate de ei atâta timp cât s-au aflat la conducerea judeţului Suceava. Şi toată lumea ştie că în cei trei ani cât noi am fost la conducerea CJ Suceava au fost demarate proiecte de sute de milioane de euro, de la şcoli, spitale, muzee, dar în special pe infrastructură, alimentări cu apă, drumuri, şi mai nou acest proiect de modernizare a aeroportului. Constatăm deci tupeul organizaţiei PSD Suceava în a ne da lecţii de administrare nouă, celor de la PD-L, care ne aflăm acum la conducerea CJ Suceava. Asta în loc să se preocupe să motiveze parlamentarii PSD pentru a găsi soluţii în vederea asigurării fondurilor pentru plata ratelor şi dobânzilor din partea celor 59 de primării, care în următorii 20 de ani au de plătit de pe urma unei greşeli fatale făcute de fosta administraţie PSD”, a spus Cadariu.

El a adăugat că prin declaraţiile sale, Ovidiu Milici încearcă să distragă atenţia de la „ingineriile practicate vreme de 20 de ani”, exemplificând cu terenurile de la Staţiunea de Cercetări, Herghelia Rădăuţi sau cu terenurile din Dorneşti.

„Nu permitem şi nu acceptăm să primim lecţii de la cei care sunt vinovaţi pentru stagnarea dezvoltării acestui judeţ vreme de 20 de ani”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

Pe de altă parte, el a afirmat că în PSD Suceava există un conflict între generaţii, respectiv între echipa fostului preşedinte, Gavril Mîrza, şi cea a actualului lider, Cătălin Nechifor.

„Ovidiu Milici suferă de sindromul câinelui de casă. Adică în momentul în care este scos din curte, se ascunde paralizat de frică, lucru pe care l-a demonstrat în ultima şedinţă a CJ, când nu a avut nici o reacţie la propunerea domnului Ştirbu de a retrage un proiect prin care domnul Milici a solicitat înfiinţarea unor comisii de anchetă pentru verificări la SC Drumuri şi Poduri şi la Direcţia de Asistenţă Socială. Pe de altă parte, când se află în curtea proprie, în speţă la sediul PSD, îşi etalează vitejia”, a încheiat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Război între PSD şi PD-L din cauza SC Drumuri şi Poduri SA.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Război între PSD şi PD-L din cauza SC Drumuri şi Poduri SA5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cam asa... trimis de
( 3 apr 2011, 07:36:01
Haideti sa nu mai furati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei