Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Partidul sau electoratul?

Majoritatea parlamentarilor PD-L de Suceava votează pentru reducerea pensiilor şi salariilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci dintre parlamentarii PD-L de Suceava care au putut fi contactaţi, ieri, au declarat că votează împotriva moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, care va fi supusă, astăzi, votului Parlamentului.

Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, din Colegiul uninominal Suceava 1, şi-a motivat votul spunând că „nu se poate ca, atunci când ţara trece printr-o criză economică, parlamentarii principalului partid aflat la guvernare să supraadauge o criză politică”.

„Am avut numeroase discuţii cu votanţii mei, care au avut ca rezultat aducerea unui plus de informaţie pentru alegători”, a declarat deputatul Ardeleanu. Totodată, ea consideră că după votarea moţiunii care atacă scăderea pensiilor cu 15 la sută şi a salariilor bugetarilor cu 25 la sută se impune o remaniere guvernamentală deoarece „trebuie urgent reîmprospătată structura guvernamentală”.

Deputatul Dan Gabriel Gospodaru, din Colegiul Gura Humorului, a declarat că va vota „cu partidul”. „Ne-au lămurit cu cifre exacte de ce sunt necesare aceste măsuri. Nu am de ce să votez moţiunea PSD pentru că nu oferă nici o soluţie, doar soluţii utopice pe care nu o să trebuiască să le ia. Nu propunerile opoziţiei vor scoate ţara din criză, ci aceste măsuri nepopulare”, a spus Gospodaru. În privinţa remanierii, deputatul ales în Colegiul Humor nu o consideră oportună deocamdată . „Miniştrii trebuie lăsaţi să-şi vadă de treabă. Dacă nu o fac, voi vota pentru remaniere, dar nu acum”, a mai spus parlamentarul.

Deputatul Ioan Bălan, din Colegiul Suceava-Burdujeni, votează tot pentru respingerea moţiunii de cenzură. „Cred în măsurile luate de Guvernul Boc şi sper într-o revenire cât mai rapidă a pensiilor şi salariilor la cuantumul de azi”, a afirmat deputatul. Cu remanierea este de acord pentru că, spune el, „sunt miniştri care ar trebui să plece acasă”.

Senatorul Orest Onofrei, Colegiul Suceava, a arătat că nu are nici un motiv să voteze împotriva Guvernului, deci în favoarea moţiunii de cenzură. Senatorul apreciază că reducerea pensiilor şi salariilor trebuie făcută, dar şi-a exprimat îndoiala că această măsură se va aplica. Senatorul crede că, dacă reducerile se vor dovedi benefice, „vor face bine electoratului şi ne vor face rău nouă, ca partid”.

 

Parlamentarii PD-L care votează pentru moţiune vor fi excluşi din partid

Senatorul Sorin Fodoreanu, ales în Colegiul Humor-Cîmpulung-Vatra Dornei, a afirmat că va vota împreună cu colegii săi din PD-L împotriva moţiunii de cenzură deoarece consideră că reducerea pensiilor şi salariilor este unica soluţie, în momentul de faţă, pentru a accesa fondurile de la FMI şi a se da drumul la investiţii.

„Cu părere de rău, este o hotărâre foarte grea aplicarea acestor măsuri de austeritate, dar este unica soluţie, în momentul de faţă”, a afirmat senatorul Fodoreanu.

Deputaţii Dumitru Pardău- Colegiul Vatra Dornei, Gheorghe Coroamă- Colegiul Putna-Vicov, Eugen Uricec- Colegiul uninominal nr. 3 Cajvana şi senatorul Tiberiu Prodan- Colegiul Siret nu au putut fi contactaţi telefonic.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi parlamentari de Suceava, deputatul independent din Colegiul Rădăuţi Mircea Irimescu, deputaţii PSD Eugen Bejinariu- Colegiul Siret, Cătălin Nechifor, Ioan Stan şi senatorul Gavril Mîrza din colegiile Fălticeni au anunţat că vor vota în favoarea moţiunii de cenzură.

Mai precizăm că preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că parlamentarii PD-L vor vota împotriva moţiunii de cenzură şi că PD-L va rămâne ferm în ipoteza în care ar mai apărea astfel de situaţii, respectiv se va proceda ca în cazul deputatului de Iaşi, Daniel Oajdea. Biroul Permanent Naţional a propus, ieri, excluderea din partid a acestuia, după ce deputatul democrat-liberal a anunţat,  duminică, oficial că, după o consultare cu alegătorii săi, a decis să voteze în favoarea moţiunii. BPN nu a stabilit, însă, ieri, dacă parlamentarii PD-L vor vota astăzi cu bilele la vedere sau prin vot secret.

Excluderea din partid o riscă şi parlamentarii PSD care votează împotriva moţiunii. Social democraţii au anunţat deja că vor vota cu bilele la vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea parlamentarilor PD-L de Suceava votează pentru reducerea pensiilor şi salariilor.
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Majoritatea parlamentarilor PD-L de Suceava votează pentru reducerea pensiilor şi salariilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nici nu trimis de
(17 iun 2010, 02:23:56
normal. mie mi se pare corect. asa au ales oamenii in 2008. Foamea ii va purifica pe alegatori... Hai-romanul este destept-

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei