Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 apr 2010 - Anul XV, nr. 96 (4387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor consideră impozitarea ţăranilor în pieţe drept „o tâmpenie legislativă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Obligaţia ţăranilor care vând în pieţe de a se înregistra ca persoane fizice autorizate şi de a-şi înregistra vânzările în casă de marcat, conform Ordonanţei de urgenţă 44/2008 în vigoare de luni, este considerată de deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor ca „un lucru incredibil şi o tentativă aproape sinucigaşă a Guvernului de a găsi resurse suplimentare pentru venituri la bugetul de stat”. Asta, în condiţiile în care sunt alte zone unde există evaziune fiscală şi nu se iau măsuri „absolut deloc”.

Nechifor a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că numai premierul Emil Boc se putea gândi, „în înţelepciunea sa”, că impozitarea ţăranilor care vând două legături de zarzavat în piaţă este resursa care va scoate România din criză.

„E ciudat că domnul Emil Boc a găsit de cuviinţă să formuleze acea ordonanţă de urgenţă care obligă la impozit toţi producătorii agricoli, nu doar cei asociaţi în societăţi comerciale sau alte unităţi generatoare de profit, ci inclusiv micii producători, persoanele independente, cei care muncesc în grădina din spatele casei şi vin la piaţă cu două, trei legături de pătrunjel şi hasmaţuchi şi vor să le vândă pentru câţiva leuţi. Domnul Boc spune că toţi cei care vând la piaţă au obligaţia să fie înregistraţi la Registrul Comerţului sub titulatura de PFA, au obligaţia să-şi achiziţioneze case de marcat fiscale, iar acest efort financiar, plus birocraţia de rigoare îl costă pe ţăranul român câteva zeci de milioane de lei. Ne-am obişnuit ca domnul Boc să lucreze cu o agendă ascunsă, cu planuri în etape, iar asta este o primă etapă a intenţiei sale de a lărgi baza de impozitare. Etapa a doua este ca aceşti mici producători să fie obligaţi şi ei să plătească impozit forfetar”, a spus Nechifor.

Astfel, în opinia sa, ţăranii vor fi puşi pe picior de egalitate cu marile lanţuri de supermarketuri, care sunt obligate să plătească impozit, unele impozit forfetar, pentru că nu acumulează profit suficient ca să dea cota unică.

 

Deputatul Nechifor prevesteşte un nou „1907”

Parlamentarul sucevean susţine că iniţiativa Guvernului Boc, „de a lua şi pielea de pe ţăran”, este „strigătoare la cer”, mai ales într-o perioadă în care această pătură socială se confruntă cu mari dificultăţi.

„Să le luăm şi ţăranilor acest drept de a merge la piaţă, de a vinde din producţia din spatele casei câteva legături de zarzavat, dacă asta este soluţia pentru ieşirea din criză, ar trebui ca Guvernul Boc nu să-şi dea demisia, ci să plece cu totul din ţară. Ţăranul român nu are nici subvenţii, aşa cum au fermierii din Europa, statul nu a asigurat aproape nimic din logistica necesară ca produsul românesc din agricultură să ajungă în comercializare pe masa românilor, concurenţa din afara ţării este atât de puternică şi iată că domnul Boc s-a gândit să distrugă agricultura României, venind cu această tâmpenie legislativă, această ordonanţă de urgenţă care obligă ţăranul român să nu mai facă nimic. Nu cred că prin astfel de metode reuşim să susţinem agricultura românească, nu cred că prin agende ascunse putem fi transparenţi şi corecţi faţă de cei care muncesc cu greutate în agricultură”, a arătat deputatul.

Din aceste motive, Cătălin Nechifor prevesteşte că cei care lucrează în agricultură nu vor tolera situaţia şi România s-ar putea confrunta cu proteste de stradă, un nou 1907.  

„Lucrurile ajung acum într-o fundătură pe care nu puteam s-o estimăm şi pe care nu ne-o dorim. Mă tem că ţăranul român, care a mai făcut lucrul acesta în 1907, nu va tolera această iniţiativă a Guvernului şi mă tem că vor fi proteste mari din această zonă importantă a ţării, proteste care pun România într-o lumină proastă atât naţional, cât şi internaţional. Cred că Guvernul ar trebui să fie mai atent cu solidaritatea la moment de criză cu toţi cetăţenii României şi în special cu cei care trăiesc o viaţă grea, cu oamenii care muncesc şi nu obţin profituri uriaşe. Să dea un balon de oxigen acestor oameni”, a mai spus Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor consideră impozitarea ţăranilor în pieţe drept „o tâmpenie legislativă”.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor consideră impozitarea ţăranilor în pieţe drept „o tâmpenie legislativă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PUTZIN SPUS TIMPENIE LEGISLATIVA trimis de
(27 apr 2010, 19:55:15
Si cite o sa mai vina........de la alesii neamului care de 20 de ani au reusit sa-l aduca pe roman la sapa de lemn,cu exceptia smecherilor care se lafaiesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei