Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replici

Mîrza către Cadariu: „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”. Aceasta este fraza cu care l-a gratulat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, senatorul Gavril Mîrza, pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi al PD-L Suceava, Daniel Cadariu, pentru că s-a luat de el.
Cadariu declara recent că atacurile lui Gavril Mîrza la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean şi al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, au legătură cu alegerile din cadrul Organizaţiei Judeţene a PSD programate pentru luna martie, în sensul că, prin această atitudine anti-Flutur, social democratul încearcă să mai câştige un mandat de preşedinte. Mai mult, Cadariu a afirmat că este momentul unei schimbări la nivelul conducerii PSD Suceava şi că fosta administraţie a PSD nu a făcut nimic pentru judeţ.
Gavril Mîrza consideră că, prin afirmaţiile sale vizavi de PSD, Daniel Cadariu încearcă să distragă atenţia oamenilor de la problemele administrative ale judeţului, pentru că „nu are ce să spună, întrucât administraţia portocalie nu are nici o realizare”.


 

„Cadariu nu este decât un slugoi portocaliu”

„Le transmit că în PSD ordinea şi conducerea şi toate celelalte chestiuni le hotărăşte masa de membri de partid şi nu unul precum Cadariu, care, în loc să se ocupe de probleme administrative, îşi bagă vorba şi se ocupă de PSD”, a spus Mîrza, care a vorbit de Cadariu ca despre „un slugoi portocaliu”.
Preşedintele PSD Suceava i-a sugerat lui Cadariu să-şi vadă de treburile lui administrative, ameninţându-l că, dacă se va mai lega de el, „o să-l pun să dea explicaţii despre o serie de lucruri pe care le face de când este vicepreşedinte şi de când coordonează activitatea administrativă în lipsa lui Gheorghe Flutur”.
„O să mai adun o serie de informaţii care îmi vin fără să vreau şi nu le-am băgat în seamă până acum, despre modul de organizare a licitaţiilor, despre folosirea banului public, despre foarte multe lucruri, licitaţii începând de la studii de fezabilitate până la execuţii de lucrări de infrastructură. El să se ocupe de probleme administrative şi nu de activitatea politică din PSD şi de viitorul politic al lui Gavril Mîrza”, a declarat Mîrza.


 

Milici: „Pe domnul Cadariu l-a prins gerul Bobotezei şi minte de îngheaţă apele”

În apărarea lui Gavril Mîrza a sărit şi vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici.
„Declaraţiile vicelui Cadariu mă fac să cred că atunci când face zilnic naveta de la Humor spre Suceava l-a prins gerul Bobotezei. Domnul Cadariu minte de îngheaţă apele. De ce spun minte de îngheaţă apele? Pentru că domnul Cadariu a lansat o serie de afirmaţii total neadevărate şi nefondate precum că fosta administraţie judeţeană nu a lăsat mai nimic în urmă în ceea ce priveşte infrastructura judeţului. Aş putea să-i recomand un tratament cu lecitină domnului Cadariu, însă nu am să o fac”, a spus Milici.
El a trecut în revistă proiectele fostei administraţii PSD a Consiliului Judeţean, subliniind că valoarea investiţiilor deja realizate se apropie de 100 de milioane de euro.
Milici a amintit în primul rând de „Utilităţi şi mediu la standarde europene”, în valoare de 83,6 milioane de euro, de programul SAMTID, în valoare de 13 milioane de euro, sau de construirea de parcări la mănăstirile din judeţ.
„Administraţia PSD a lăsat actualei administraţii a Consiliului Judeţean mai multe proiecte, printre care proiectul reabilitării Cetăţii de Scaun, modernizarea mai multor drumuri judeţene, proiecte în valoare de 65 de milioane de euro. La această dată sunt în curs de implementare şi actuala administraţie beneficiază de ele. Proiectele promovate la 1 iunie 2008 în vederea finanţării însumează cifra de 50 de milioane de euro, proiecte care se află pe ultima sută de metri şi urmează a fi implementate”, a explicat vicepreşedintele PSD Suceava.
Milici a cerut administraţiei PD-L a Consiliului Judeţean să nominalizeze proiectele proprii promovate de la preluarea mandatului. „Mai mult, consilieri judeţeni ai PSD vor solicita un raport despre marile proiecte iniţiate de domnul Petru Luhan, marele specialist în proiecte, pentru că într-un an, cât a stat la Consiliul Judeţean în calitate de administrator public a încasat peste 1,5 miliarde de lei vechi ca salarii din banii sucevenilor. Aşa că, pe lângă această solicitare pe care o fac, îi rog respectuos liderii PD-L şi conducătorii CJ să vină cu realizările proprii”, a mai spus Milici.

 

Cadariu: „Comportamentul domnului Mîrza exprimă neputinţă şi disperare”

De cealaltă parte, Daniel Cadariu a declarat că epitetele folosite la adresa sa de către liderul judeţean al social democraţilor, senatorul Gavril Mîrza, „arată modul de gândire şi de exprimare al unui demnitar PSD”.
„Printr-un astfel de limbaj, un om politic se califică sau se descalifică în faţa cetăţenilor. Pe de altă parte, un astfel de comportament exprimă neputinţă, disperare şi lipsă de argumente în abordarea unor teme concrete. Îl informăm încă o dată pe domnul Mîrza că echipa lui Gheorghe Flutur, din care fac şi eu parte, a tot reparat oalele sparte lăsate în urmă de fostul preşedinte Mîrza. Noi facem lucruri prin implicare în muncă şi nu procedăm ca înaintaşii noştri, adică să ne lăudăm cu fapte neexistente şi să participăm la tăieri de panglici şi chermeze”, a conchis Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza către Cadariu: „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Mîrza către Cadariu: „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei