Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intenţie

Luhan vrea simplificarea utilizării fondurilor structurale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a anunţat că îşi doreşte simplificarea modului în care vor fi utilizate fondurile structurale europene. El a precizat că acest obiectiv ar putea fi îndeplinit cu sprijinul comisarului austriac Johannes Hahn, propus pentru portofoliul de Dezvoltare Regională. Luhan a precizat că Johannes Hahn a fost audiat de membrii Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European şi a arătat că modul în care viitorul comisar pentru Dezvoltare Regională va înţelege să continue politica de coeziune este extrem de important, având în vedere rolul acestei politici în combaterea efectelor crizei.
„Sperăm ca abilităţile sale de politician care a activat şi la nivel regional, alături de competenţele de nivel naţional şi european, să conducă la o direcţie şi consistenţă majoră a politicii de coeziune pe viitor. Sper, de asemenea, că vom avea o colaborare foarte bună, astfel încât regiunile din Uniunea Europeană, din România, să ofere cetăţenilor o calitate cât mai bună a vieţii pentru a locui şi munci în Europa”, a declarat Luhan.
El a arătat că în interpelarea sa din cadrul audierilor a făcut referire la necesitatea simplificării procedurilor de management a politicii de coeziune în vederea stimulării implementării proiectelor şi combaterii efectelor negative ale crizei. De asemenea, Luhan a precizat că una dintre întrebările pe care i le-a pus lui Johannes Hahn a fost legată de măsurile pentru simplificarea utilizării fondurilor structurale pentru următoarea perioadă.
„Personal voi urmări ca politica noului comisar să vizeze fluidizarea mijloacelor financiare de la UE către beneficiarul eligibil final. De asemenea, voi urmări ca politica Comisiei Europene în ceea ce priveşte coeziunea economică, socială şi teritorială să fie favorabilă României. Date fiind obiectivele noului comisar, consider că România poate profita din plin de politica acestuia de dezvoltare regională. Aş aminti aici păstrarea PIB-ului ca cel mai important criteriu pentru alocarea fondurilor europene, elaborarea strategiei de dezvoltare pe cursul Dunării şi programele de măsurări topografice pentru zonele montane”, a mai spus Petru Luhan, care este raportor în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan vrea simplificarea utilizării fondurilor structurale.
 Vizualizări articol: 421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luhan vrea simplificarea utilizării fondurilor structurale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei