Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comparaţie

Social democraţii suceveni îl aseamănă pe Băsescu cu Lukaşenko

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii suceveni au criticat comportamentul din ultima perioadă a şefului statului, Traian Băsescu, comportament care, în opinia lor, aduce aminte de modelul de preşedinte dinainte de 1989, „care era cel mai iubit dintre toţi românii, era şeful suprem în tot şi în toate”.
Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat ca fiind inadmisibilă atitudinea preşedintelui ţării faţă de membrii Consiliului Superior al Magistraturii la întâlnirea care a avut loc în această săptămână, având senzaţia că Băsescu „a intrat cu cizma în justiţia română, o justiţie pe care nu o poate înţelege şi nu o tolerează şi pe care vrea doar să o concureze, să o acapareze şi să o folosească în interes personal”.
Nechifor l-a comparat pe Băsescu cu Lukaşenko, fostul dictator al Belarusiei, caracterizându-l ca fiind un preşedinte conflictual, care îşi schimbă comportamentul zi de zi, un preşedinte care atacă la rădăcini statul de drept şi care vrea să-şi sporească zi după zi autoritatea şi puterea publică şi personală”.
„Cred că în această toamnă avem nevoie de o nouă speranţă pentru România”, a concluzionat deputatul social democrat.

 

Mîrza: “Pe plan extern suntem mai izolaţi ca niciodată”

La rândul său, preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a întregit tabloul “negru” făcut şefului statului de către colegul său de partid.
Mîrza a arătat că, din cauza lui Băsescu, în plan extern „suntem mai izolaţi ca niciodată”, iar în plan intern suntem „în fierbere”.
„Cu tristeţe trebuie să realizăm faptul că Brucan a avut dreptate. Ne enervam atunci când spunea că ne trebuie 20 de ani, dar cred că a spus prea puţin, pentru că nu am ajuns nici acum să avem o situaţie limpede din punct de vedere democratic şi al funcţionării societăţii. Traian Băsescu a venit în 2004 pe susţinerea unor aşa zise ONG-uri în care s-au aflat Pleşu, Mungiu, Weber cu Stolojan în frunte, iar acum se încearcă o situaţie similară, numai că rolul ONG-urilor e luat de alţi actori, printre care Bercea Mondialu, Doru Măgaru şi, mai nou, văd că se prind în această horă şi reprezentanţi proeminenţi ai Moldovei, precum Flaişer şi Simirad”, a spus Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social democraţii suceveni îl aseamănă pe Băsescu cu Lukaşenko.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Social democraţii suceveni îl aseamănă pe Băsescu cu Lukaşenko0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei