Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 aug 2009 - Anul XIV, nr. 191 (4177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Bălan: „Dacă PSD schimbă directorii noştri, se poate merge până la ruperea coaliţiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Punerea în practică a ameninţărilor social democraţilor la adresa PD-L Suceava cu privire la schimbarea din funcţie a unor directori de instituţii aflate în subordinea ministerelor conduse de PSD ar putea duce la ruperea coaliţiei dintre cele două partide la nivel naţional.
Afirmaţia îi aparţine secretarului general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, şi a fost făcută după ce secretarul executiv al PSD Suceava, Corneliu Popovici, a precizat că până la 1 septembrie a.c. social democraţii vor să aibă numiţi oamenii în toate posturile negociate cu PD-L. În caz contrar, a spus Popovici, va solicita miniştrilor PSD să schimbe directorii PD-L din instituţiile pe care le au în subordine, vizate fiind Casa de Asigurări de Sănătate, Spitalul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. La rândul său, liderul PSD, Gavril Mîrza, afirmase că social democraţii nu şi-au instalat oamenii la Garda Financiară, ARR, CFR Călători, Secţia Suceava a Drumurilor Naţionale.
În replică la aceste solicitări, Ioan Bălan a precizat că subiectul legat de şefii de instituţii a fost discutată în şedinţa coaliţiei la nivel judeţean, care a avut loc miercuri, 12 august a.c., şi nu înţelege de ce Corneliu Popovici şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de această problemă.
„Nu avem nici o problemă faţă de şefii deconcentratelor susţinuţi de PSD. Dacă punctual, în anumite instituţii, PSD şi-a trimis oameni fără chemare, aceştia nu au îndeplinit minimum de cerinţe pentru a promova. Şi cu tot respectul pentru vârsta unora dintre ei, ne pare rău pentru domniile lor, dar nu avem nici o vină. Cum nu avem nici o vină pentru faptul că un şef a luat examenul, cum este la Garda Financiară, dar directorul respectiv nu a avut nici o recomandare sau susţinere de la PD-L pentru a participa la concurs”, a declarat Ioan Bălan.
El a adăugat că democrat-liberalii nu aveau cum să-i solicite unei persoane care s-a prezentat la concurs fără susţinerea PD-L să scrie mai puţin pe foile de concurs, doar pentru a facilita luarea examenului de către un reprezentant al PSD. Mai mult, el a precizat că intervenţiile la ministerele conduse de PSD ar trebui să se concretizeze în demersuri pentru rezolvarea unor probleme ale judeţului şi nu în încercări de schimbare a unor şefi de instituţii.

 

„Nu înţelegem acest ultimatum”

Ioan Bălan a subliniat că PD-L Suceava nu înţelege ultimatumul dat de PSD, în condiţiile în care democrat-liberalii susţin preluarea posturilor care revin colegilor de coaliţie.
„Îmi e greu să cred că de la Suceava poate cineva schimba ceva la Bucureşti. Suntem de acord cu cererea lor, dar spunem că nu avem nici o atribuţie în această chestiune”, a arătat deputatul PD-L. El a adăugat că cei din PSD nu au atribuţiile necesare pentru a schimba directorii PD-L care ocupă funcţii de conducere după susţinerea unui concurs în urma căruia şi-au dovedit competenţa.
El şi-a exprimat convingerea că cei de la PSD nu îşi vor duce până la capăt ameninţările la adresa directorilor susţinuţi de PD-L, precizând că, dacă acest lucru se va întâmpla, există riscul „ruperii” Parteneriatului pentru România încheiat de cele două partide.
„Odată întâmplat un lucru de acest fel, putem să ajungem până la ruperea coaliţiei la nivel naţional. Pentru că am stabilit ceva la nivel judeţean, şi nu se poate schimba nimic fără acordul nostru”, a mai declarat Bălan.
Pe de altă parte, el a remarcat faptul că pe lângă aceste declaraţii politice, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici a adus şi o serie de critici la adresa ministrului Elena Udrea şi a activităţii ministerului.
„Asta în condiţiile în care ştim foarte bine eforturile pe care le-a făcut domnia sa pentru a ajunge în acest post. A fost chiar o perioadă destul de lungă în care s-au decis care dintre ei pot să lucreze în funcţia pe care dumnealui o ocupă. Eu cred în activitatea ministrului turismului, şi în imediata perioadă veţi vedea de fapt că lucrurile nu stau aşa cum ar vrea să le facă să pară colegii din PSD”, a încheiat Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan: „Dacă PSD schimbă directorii noştri, se poate merge până la ruperea coaliţiei”.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Bălan: „Dacă PSD schimbă directorii noştri, se poate merge până la ruperea coaliţiei”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A ajuns un mic baron trimis de
(17 aug 2009, 12:52:56
si acest nou deputat a ajuns sa ordone. Dar de ce nu spune unde il doare? La CAS caci acolo este Cristina Iordachel cea ce l-a bagat in politica si problema mai este la IJP sa nu-l schimbe pe incompetentul ing. Todirut ce latra slugarnic la PDL. Tratati totul ca un pamflet domnule deputat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei