Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2009 - Anul XIV, nr. 127 (4113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Instruire cu privire la desfăşurarea alegerilor europarlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni a avut loc, la Casa de Cultură, şedinţa de instruire a autorităţilor administraţiei publice locale cu privire la sarcinile ce le revin în organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European din 07 iunie 2009, instruire supervizată de prefectul Sorin Popescu. Instruirea a vizat atribuţiile care revin autorităţilor administraţiei publice locale în amenajarea secţiilor de votare, ridicarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare procesului de votare, modalitatea de predare la Biroul Electoral Judeţean a rezultatelor votării.
De asemenea, s-au prelucrat normele tehnice de completare şi verificare a procesului verbal întocmit la nivelul secţiilor de votare, au fost instruiţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a fost prezentat sistemul de comunicaţii la nivelul secţiilor de votare din judeţul Suceava.
„Referitor la rezultatul tragerii la sorţi a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare, precizăm că acesta a fost contestat de către primarii localităţilor Gura Humorului, Salcea şi Berchişeşti, precum şi de către Alianţa Electorală PSD-PC pentru o secţie de votare din localitatea Berchişeşti şi două secţii din localitatea Valea Moldovei. Contestaţiile depuse de către primari au fost respinse de către BEJ, întrucât aceştia nu aveau calitatea de a formula contestaţii. În cazul contestaţiei depuse de Alianţa Electorală PSD-PC, aceasta a fost respinsă ca neîntemeiată, în urma verificărilor efectuate”, a declarat prefectul Sorin Popescu.
Acesta a precizat că, potrivit prevederilor Legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora se face de către preşedintele tribunalului, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi, din lista propusă de către prefect, care este însoţită de declaraţii pe propria răspundere ale persoanelor propuse privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instruire cu privire la desfăşurarea alegerilor europarlamentare.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Instruire cu privire la desfăşurarea alegerilor europarlamentare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei